AVIRA SYSTEM SPEEDUP

Waarom heeft Avira de Avira System SpeedUp ontwikkeld?

AVIRA System Speed Up is een nieuw programma ontwikkeld door Avira voor het opschonen en sneller maken van de computer. Het is bijzonder dat  een bedrijf als Avira met haar eigen Windows optimalisatie programma komt. Toch, past dit bij de huidige trend waarbij traditionele antivirus software ontwikkels steeds meer gereeschappen includeren in de premium pakketten die ze aanbieden.

avira system speedupDe traditionele utility software ontwikkelaars zoals Paretologic krijgen steeds meer concurrentie, terwijl andere grote merken op dit gebied domweg worden opgekocht en opgedoekt. Zo is PC Tools een belangrijke merknaam op het gebied van utility software ontwikkeling. PC Tools is door Symantec opgekocht geworden en december 2104 neergelegd. De kennis wordt vervolgens verwerkt in haar eigen antivirus software paketten zoals de Norton Internet Security suite. Het is in het licht van deze ontwikkeling dat Avira ook haar eigen utility software heeft ontwikkeld, de Avira System SpeedUp software. Zoals u waarschijnlijk weet, Avira is beroemd geworden met de lancering van twee uitstekende antivirus programma’s: Avira Internet Security & Avira Free Antivirus.

Wat kan de Avira System SpeedUp voor mijn computer betekenen?

De Avira System SpeedUp software bevat verschillende gereedschappen voor het diagnostiseren, opschonen en optimaliseren van de computer.

De volgende gereedschappen helpen bij het diagnostiseren van de computer:

 • 1. Een process manager voor het beheren van alle actieve processen op de computer.
 • 2. Een driver monitor voor het diagnostiseren van alle hardware en externe USB’s.
 • 3. Een disk doctor voor het diagnostiseren van de harde schijf.
 • 4. Een disk analyzer voor het analyseren hoe de harde schijf wordt gebruikt.

Op basis van de diagnoses kunnen de optimalisatie en clean up gereedschappen worden ingezet. De volgende gereedschappen in de Avira System SpeedUp helpen bij het opschonen van de computer:

 • 1. Een Junk File Cleaner voor het opschonen van de harde schijf van rommel.
 • 2. Een File Shredder & Disk Wiper voor het definitief verwijderen van bestanden en leeg maken van de harde schijf.
 • 3. Een Uninstaller voor het makkelijk permanent verwijderen van programma’s van de harde schijf.
 • 4. Een registry cleaner voor het opschonen van het Windows register. Het register opschonen is vooral belangrijk na een malware incident.
 • 5. Een Privacy Cleaner voor het verwijderen van privacy gevoelige informatie die wordt opgeslagen in de internet browsers.
 • 6. Een Smart Defragmenter voor het defragmenteren van de harde schijf.
 • 7. Een Startup manager voor het beheren van programma’s die opstarten met Windows.
 • 8. Een File Encryption tool voor het veilig versleutelen van privacy gevoelige bestanden.

Wat is de conclusie over deze nieuwe Avira gereedschapskist? 

avira system speedup reviewAvira staat bekend voor het ontwikkelen van uitstekende computer security software. Met de Avira System SpeedUp maakt Avira impact met een zeer compleet software utility pakket. De Avira System SpeedUp is een volwaardige PC cleaner. Er zitten inderdaad zeer veel handige gereeschapen in deze nieuwe software van Avira die belangrijk zijn bij het waarborgen van de stabiliteit en snelheid van de computer. Het onderhouden en verzorgen van de computer is zeer belangrijk, maar het beveiligen des te meer.

Daarom willen we onze lezers aanraden om eens te kijken naar de Avira Ultimate Protection suite te kijken. Dit is zeg maar het vlaggenschip van Avira’s software reeks. Deze software bevat naast alle mogelijke gereedschappen voor het beschermen van uw computer tegen malware aanvallen en internet bedreigingen, ook de Avira System SpeedUp programma. U zou de Avira Ultimate Protection kunnen beschouwen als een echte alles-in-één oplossing voor het beschermen, opschonen en versnellen van de computer.

Avira System SpeedUp versus Ultimate ProtectionAanbevolen:

Avira Ultimate Protection 2014

 

 Voor meer informatie over dit onderwerp:

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.