CLEAN MY MAC

Clean My Mac is de naam voor een mac cleaner van MacPaw. Vooral de CleanMyMac2 is zeer populair geworden onder echt vele mac gebruikers over de hele wereld. Recentelijk heeft MacPaw de nieuwste versie gelanceerd: CleanMyMac 3. MacPaw is een van de meest bekende utility software ontwikkelaars die zich specialiseerde op het ontwikkelen van software voor het optimaliseren en opschonen van een mac. De bedrijfsnaam is in ieder geval origineler dan de naam die ze hebben gegeven aan hun troetelkind de Clean My Mac 3. Ja, MacPaw werkt voortdurend aan nieuwe features voor de CleanMyMac software. Bijvoorbeeld een mooie aanvulling is de Hider feature:

Lees hier meer over alle CleanMyMac 3 features!

Macpaw cleanmymac2 recensie

Wat kan ik van de Clean My Mac software verwachten? 

clean my mac reviewWil je eenvoudig je mac sneller maken en opschonen van allerlei overbodige rommel en bestanden dan zul je met de CleanMyMac2 blij zijn. Clean My Mac werkt in beginsel als een typische mac cleaner. Het kan o.a. de volgende zaken op je mac opschonen en verwijderen: corrupte items, onnodige dubbele bestanden, overbodige taalbestanden, universele binaries,  cache, OS service Junk, iPhoto rommel, software development junk, flash driver trash, corrupte startup items e.d. De CleanMyMac3 zal de harde schijf netjes opschonen en opruimen. Hierdoor wordt er meer schijfruimte vrijgemaakt en het systeem beter presteren. Een traag reagerende mac zal weer meer soepeltjes draaien.

Wat maakt de Clean My Mac bijzonder, welke features zijn uniek?

  • Wat de CleanMyMac heeft en vele andere mac cleaners niet hebben is een specifieke iPhoto Cleaner. De iPhoto bibliotheek is veel groter dan je denkt. Elke keer een foto wordt gewijzigd, wordt dit opgeslagen terwijl het origineel verstopt is. CleanMyMac2 heeft de mogelijkheid om alle overbodige originele iPhoto bestanden te vinden en te verwijderen. Het verwijderen kun je automatisch laten plaatsvinden, maar je kunt ook handmatig alle foto bestanden controleren voordat je ze verwijdert.
  • Een andere feature is de Intelligent Drop Zone. Hierin kun je zeer grote bestanden in plaatsen en door de Clean My Mac laten analyseren. Bovendien is de CleanMyMac gespecialiseerd in het effectief verwijderen van grote bestanden zonder sporen achter te laten in de vorm van restbestanden die alleen maar het systeem belasten. Ten slotte, is de Hider module voor het versleutelen van privacy gevoelige bestanden een zeer goede feature, maar niet uniek voor de CleanMyMac2.

Wat vind ik zelf over deze Clean My Mac software?

clean my mac2 reviewDe CleanMyMac is volgens mij  één van de beste mac cleaner beschikbaar. Dit komt ook omdat MacPaw een zeer goed en sympathiek bedrijf is met een uitstekende reputatie. Toch, helaas, ik zelf zou deze goede mac cleaner niet kopen. De software mist een aantal features waaronder een file recovery module en een security module. Deze zitten wel ingebouwd in de Mackeeper. De Mackeeper is bovendien onafhankelijk getest geworden door AV-Comparatives. Het blijkt over een van de beste mac virusscanners te beschikken die kan concureren met de traditionele top merken. Ik zelf vind security en privacy een belangrijk onderwerp en maak zelf gebruik van de Mackeeper. Mocht je als mac gebruiker hier geen boodschap aan hebben en je bent gewoon op zoek naar een uitstekende mac cleaner, dan zul je met de Clean My Mac op je wenken bedient worden. Ik beveel deze mac utility software van harte aan aan mijn lezers om eens te testen. Dit kun je doen via de home page van MacPaw: MacPaw CleanMyMac3.

Gerelateerde onderwerpen:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: