Drivers updaten = computer sneller maken

Drivers update = computer sneller maken!In deze post uitleg waarom het belangrijk is om uw drivers te updaten. Als u dat bovendien regelmatig doet, werkt uw computer vanzelf weer beter.
Een computer bestaat uit een groot aantal hardware componenten. En elke component van dat grote aantal componenten wordt aangestuurd door een of meerdere drivers.

Op het moment dat u uw computer koopt, zijn al deze drivers al voor u geïnstalleerd. De kans dat deze vooraf geïnstalleerde drivers oud zijn, is heel groot. U merkt dat niet, omdat fabrikanten de stuurprogramma’s van oude drivers updaten. Door het uitvoeren van een update maakt de fabrikant de driver efficiënter, worden bestaande problemen opgelost  en worden nieuwe funcionaliteiten toegevoegd.  Bij de aankoop functioneert de computer dus prima. Om dat zo te houden moet u echter zelf ook regelmatig updates uitvoeren. Dan profiteert u van de meest recente verbeteringen door de fabrikanten toegevoegd! De driver werkt efficiënter en uw computer werkt sneller! De Advanced System Optimizer heeft een module voor het bijhouden van drivers.

“De computer sneller maken” is echter niet het enige effect van het uitvoeren van een update!
Veel systeemfouten (veroorzaakt door bugs (fouten) in een driver en ontdekt door de fabrikant of gemeld door gebruikers) worden ook via een update opgelost!! Eevenwel, in de nieuwste versie van drivers bestaat dit probleem gelukkig niet meer.
Maar toch: Het regelmatig updaten van een driver maakt uw computer stabieler!

Drivers update met driver detective Controleer uw systeem op oude drivers

Hoe kunt u weten of uw drivers oud zijn?
1. Heeft u de laatste Windows update geïnstalleerd? Installeer de laatste Windows update.
2. Controleer voor elk geïnstalleerd apparaat of er een nieuwe versie beschikbaar (door de versie van de driver te vergelijken met de laast gepubliceerde driver op de website van de fabrikant).

Zoals eerder aangegeven, er bestaan ook tools zoals de Advanced System Optimizer en de PC Health Advisor die u kunnen helpen bij het bepalen of uw computer werkt met verouderde drivers.

Links gerelateerd aan Driver update om pc sneller te maken:
Link
Link
Link

Meet the Author

Admin
1 comment… add one

Leave a Comment