CRC error

Wat is een CRC error?

In het kader: computer problemen oplossen, bekijken we wat een CRC error is.

CRC staat voor Cyclic Redundancy Check.

Het doel van deze check is: het bepalen of een kopieer actie succesvol gelukt is, of dat een bestand geldig is.
Daarom zie je deze error vooral bij het kopiëren, bij het downloaden of bij het uitpakken van een bestand. Als u een CRC error heeft, dan is u bestand hoogstwaarschijnlijk beschadigd of is niet volledig gedownload.

Wat kunt u doen als u te maken heeft met een CRC error?

Als u een bestand heeft gedownload van het internet en bij het openen krijgt u de foutmelding? Dan zou ik proberen het bestande van een andere locatie te downloaden. Waarschijnlijk is het origineel ook beschadigd. Weet u zeker dat het origineel goed is dan kunt u proberen hem nogmaals te downloaden (misschien bij het ontvangen van het bestand is er iets mis gegaan) of u kunt een tool gebruiken die het bestand voor u kan herstellen.

Natuurlijk heeft u geen garantie dat zo een tooltje het bestand kan repareren, Het ligt helemaal aan de hoeveelheid aan fouten. En als het om een het originele bestand gaat (en u heeft geen backup) dan is het zeker de moeite waard.
Als het gaat om een zip file, dan zou u hem kunnen repareren met Stellar Zip Recovery, dit programma is gespecialiseerd in het repareren van gecomprimeerde bestanden.

Stellar zip recovery om zip bestanden te herstellen

Stellar Zip Recovery

Gerelateerde onderwerpen:

Bewerkt door

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment