CSRSS.EXE

CSRSS.EXE maakt normaal deel uit van het Win32 subsysteem. CSRSS is een afkorting voor Microsoft Client-Server Runtime Server Subsystem. Het is een zeer belangrijk proces dat verantwoordelijk is voor de graphische omgeving van een Windows systeem.

csrss.exe Er zijn 353 versies van dit Windows proces, waarvan 52 % van deze versies besmet kunnen zijn. Dit moet worden gecontroleerd door middel van MD5 sleutelverificaties. Dit kan een goed antivirus programma automatisch voor u controleren. Het is bekend dat CSRSS.EXE kan worden misbruikt door de volgende malware: Trojan.W32.Beagle, Trojan.W32.Rontokbro, Trojan.W32.Dropper, Trojan.W32.Sober, Trojan.W32.VIRKEL. Bij twijfel, scan uw systeem op verdachte CSRSS.EXE processen en mogelijke kwaadaardige programma’s!

STAPPENPLAN CSRSS.EXE:

U moet en kunt niet CSRSS.exe verwijderen of uitschakelen. Het is een belangrijk Windows proces. Wanneer CSRSS.exe voor veel overlast zorgt, te veel CPU opeist en uw systeem vertraagt kunt u een van de volgende stappen eens afgaan om het probleem te verhelpen:

  1. Malware probleem: Scan uw systeem met de SpyHunter op mogelijke malware infecties.
  2. Windows update probleem: Installeer alle Windows updates. Vervolgens gaat uw Windows update tijdelijk uit te zetten. Ga naar de Misconfig menu: misconfig in uitvoeren > opstarten > vervolgens gaat u de volgende programma’s uitvinken: o.a. liveupdate.exe en nwiz.exe. Vervolgens start u de computer op en kijkt u of het beter is.
  3. Windows gebruikersprofiel probleem: wanneer u geen last heeft van malware en/of Windows update, dan kan uw  Microsoft Windows profiel corrupt zijn.  U moet dan deze profiel verwijderen en een nieuwe maken. Wanneer u een nieuw Windows gebruikersprofiel gaat opzetten moet u eerst een backup maken van uw bestanden. Wanneer u een ander profiel heeft, raad ik u aan dat u hier gaat inloggen om via dit gebruikersprofiel uw andere, corrupte profiel te verwijderen en opnieuw aan te maken. Wanneer u geen extra heeft, kunt u een extra aanmaken via de control panel.
  4. Scan uw systeem op alle mogelijke systeem-fouten en beheer uw Windows processen met de PC Health Advisor. PC Health Advisor controleert ook het Windows register op mogelijke problemen. Deze taak kunt u ook doen met de Advanced System Optimizer. Voor meer informatie: Windows register opschonen.
  5. Nog steeds een probleem met CSRSS.exe: bezoek deze PC forum en meldt u probleem.

Samenvatting m.b.t. een CSRSS.exe probleem:

Wanneer u een probleem heeft met CSRSS.EXE heeft dit haar grondoorzaak in het feit dat dit Windows proces corrupt is geworden. Er zijn vele versies beschikbaar die allemaal een bepaalde uitwerking hebben. De meest voorkomende problemen hebben te maken met een corrupt csrss.exe proces m.b.t. Windows Update of m.b.t. een Microsoft Gebruikersprofiel.  Corrupte bestanden en processen zijn vaak veroorzaakt door kwaadaardige programma’s. Het is altijd belangrijk om uw computer eens extra te scannen met een uitstekende virusscanner zoals de SpyHunter of met een goede totaaloplossing zoals de Advanced System Optimizer.

Gerelateerde problemen:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: