Gratis virusscanner

Iedereen weet eigenlijk wel wat het doel is van antivirus software. In het kort: antivirus software, ook wel virusscanners genoemd, zijn programma’s die proberen om virussen, spyware en andere kwaadaardige software (malware) te identificeren, tegen te gaan en te verwijderen. Voor een complete beschrijving wil ik u verwijzen naar Wikipedia. Er bestaan ongelooflijk veel verschillende virusscanners, je hebt ze in alle kleuren en maten! Van gratis versies tot betaal versies. Van goede anti-virus programma’s tot hele slechte. Voor de consument is het steeds ingewikkelder om een goed anti-virus programma te selecteren. Welke is goed? Welke is de beste virusscanner? Waar moet u opletten?

Beste virusscanner?

Op deze vraag valt heel moeilijk een antwoord te geven. Dit omdat de meeste virusscanners gewoon 40 % van alle nieuwe malware gewoon doorlaten. Het is dus zaak om naast een goede virusscanner ook een specialist in te zetten. De beste verwijderaar van hardnekkige virus en spyware is de SpyHunter. Het is ook afhankelijk van waartegen u zich wilt beschermen en of u voor een virusscanner wilt betalen of niet. Laten we daarom beginnen met een gratis anti-virus versies die in overvloed zijn te vinden op het internet.

Gratis virusscanner

Het voordeel van gratis antivirus software is duidelijk: het is gratis. Maar zijn er ook andere voordelen? Zijn er ook nadelen? De software makers van een gratis product hebben niet als doel om u, zonder enig eigenbelang, te beschermen tegen virussen. Gratis, tussen haakjes. U moet zich indenken dat het maken van anti-virus software of welk product dan ook, veel werk is en een forse investering vraagt. Er steken telkens weer nieuwe virussen, spyware of andere malware de kop op. Deze nieuwe virussen moeten herkend worden, en vervolgens moet er een oplossing voor gevonden worden. Dit vergt constant onderzoek en investeringen.

Vergelijkbaar met de bestrijding van virussen in de gezondheidszorg. Er ontwikkelen zich steeds nieuwe virussen die een bedreiging vormen voor de gezondheid. Continu onderzoek en het ontwikkelen van medicijnen om besmetting met deze virussen te voorkomen en of te bestrijden is een apart vak en specialisme dat bovendien veel tijd en geld kost. Ditzelfde geldt ook bij het ontwikkelen van goede virusscanners. Een bedrijf dat u een gratis product levert, heeft niet altijd die tijd en zeker niet de middelen om te investeren  in het detecteren van en zoeken naar nieuwe virussen. Kies voor een betrouwbaar product!

Er bestaan ook een tussenvarianten. Bijvoorbeeld: een gratis virusscanner van goede kwaliteit, maar het  beschermt uw computer niet op alle gebieden (geen volledige bescherming). Persoonlijk ben ik daar geen fan van. Het is mezelf overkomen. Met een dergelijk programma dacht ik goed beschermd te zijn, totdat mijn computer besmet raakte met spyware ( dat viel net buiten de dekking van de gratis virusscanner). Hoop ellende om het dan weer op te lossen!  Heb uiteindelijk een betrouwbare betaalversie genomen om het probleem op te lossen. Wilt u  een gratis anti-virus, dan zou u een van de volgende kunnen gebruiken: Avira, Avast of Avg. Wilt u meteen uw computer een goede bescherming bieden, lees dan verder.

Antivirus software kopen

Een virusscanner is een programma dat doorlopend uw pc controleert op virussen en dat probeert uw pc te beschermen tegen besmetting.
Zo’n programma kan heel wat capaciteit van uw pc vragen. Zoveel dat uw computer trager wordt.  Uit een vergelijkend onderzoek zijn grote verschillen op dit vlak vast te stellen. Er zijn wel grote verschillen te vinden tussen anti-virus programma op het gebied van het verlagen van de pc performance. Let daar op. Een goede virusscanner doet zijn werk zonder het systeem te zwaar te belasten. En nog belangrijker, de makers van het product zijn goed in het identificeren van nieuwe virussen.

Waarom een antivirus programma kopen?

Uiteindelijk zoekt u toch een complete bescherming voor uw computer.
Zoekt u een goed antivirus programma, bekijk dan de Spyhunter of naar een andere malware scanner.

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment