INTERNET BEVEILIGING

Tegenwoordig moet internet beveiliging voor iedereen een prioriteit zijn. Het internet is een deel van ons dagelijks leven en onze computers en telefoontjes zijn en kunnen bijna altijd online zijn via o.a. WI-FI en hotspots. Het probleem is dat het internet niet veilig is, zeker als men gewoon maar online gaat zonder een aantal belangrijke zaken in acht te nemen:

1. De internet beveiliging verbeteren door het inzetten van internet security software. 

internet beveiligingEen traditionele virusscanner of antivirus programma kan ons niet meer beschermen. De malware is veel meer complex geworden en de aanvalshoeken waardoor de computer besmet kan worden met malware via besmette websites is zeer divers. De grote antivirus software merken zijn dan ook al snel begonnen met de lancering van uitgebreidere internet security pakketten voor het beter kunnen beveiligen van computergebruikers op het internet. De meeste internet security oplossingen bevatten naast anti-spyware technologie vaak ook een extra firewall module. Deze snufjes zijn het geld waard want ze dienen een belangrijke extra beschermingslaag op het internet. Voor meer informatie: welke malware scanners zijn de beste?

2. De Internet beveiliging verbeteren door het inzetten van een goede VPN service. 

Door gebruik te maken van een goede VPN service verbeteer je de internet beveiliging en waarborg je de online privacy. Een VPN service zal je normale IP adres veranderen. Je zult via een andere server en een beveiligde internetverbinding het internet opgaan. Hierdoor zul je geen privacy gevoelige sporen achterlaten en in feite bijna geheel anoniem kunt internetten. Voor meer informatie: waarom zou ik anoniem surfen?

3. De internet beveiliging verbeteren voor de kinderen.

internet beveiliging kinderenKinderen hebben vaak geen toezicht op het internet en kunnen in feite doen en laten wat ze willen. Het bewaken en kunnen inperken van de mogelijkheden van kinderen op het internet is belangrijk. Dit kan als ouder het beste doen met behulp van parental control software. Goede parental control software geeft uitgebreide mogelijkheden om ouders meer controle te geven over het gebruik van de computer en de toegang tot het internet.

4. De internet beveiliging verbeteren door de computer schoon en up to date te houden.

Een computer moet ook netjes onderhouden worden. Nieuwe driver updates moeten worden bijgewerkt. Nieuwe security updates voor alle geïnstalleerde software moet worden toegepast en digitale rommel moet worden opgeruimd. Hierdoor wordt de computer minder kwetsbaar en reageert deze beter. De computer opschonen is af en toe belangrijk anders krijg je gewoon last van een trager internet en een langzamere computer.

Voor meer informatie:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.