MSMPENG.EXE

MSMPENG.EXE is als een Windows proces een belangrijk onderdeel van de activiteiten een belangrijk Microsoft Windows programma. Zoals MRT.exe alles te maken heeft de werking van de Malware Removal Tool, zo heeft MSMPENG.EXE alles te maken met de Windows Defender en Microsoft Security Essentials.

msmpeng.exeBeide processen zorgen vaak voor kopzorgen, belasten de CPU en maken de computer trager. Wanneer MSMPENG.EXE alle kracht van uw computer opeist, is dat meestal een teken dat deze Microsoft antivirus scanner actief is. Precies, MSMPENG staat voor de malware scanning en detectie werkzaamheden van OneCare en Windows Defender. Windows wordt vooral erg traag wanneer Windows Defender zijn eigen directory en bestanden gaat scannen. Waarom doet ie dat? Nou, omdat er veel malware is ontwikkeld die gespecialiseerd is in het infecteren en uitschakelen van Microsoft antivirus programma’s!  Microsoft is geen expert op de ontwikkeling van security software en vaak een doelwit van malware. Mijn persoonlijke ervaring heeft mij geleerd dat het beter is om te investeren in  alleen de beste antivirus programma’s. Ik heb zelf Windows Defender verwijderd van mijn computer en vervangen met de PCKeeper. Een alles-in-één gereedschapskist voor computeronderhoud met een uitstekende antivirus module. Deze is veel goedkoper en completer dan de meeste A-merken, zoals Bitdefender en Kaspersky.

Is MSMPENG.EXE een virus? Wat moet ik er mee doen?

Het grappige (voor een IT-techneut) is om te lezen op het internet dat MSMPENG.exe zou gaan om een virus of spyware! Zoas eerder gezeg, precies het tegenover gestelde, het representeert de activiteiten van een antivirus programma! Als je niet wilt investeren in een betere virusscanner en gewoon MSMPENG.exe wilt stoppen, kun je het volgende doen:

1. Je kunt Windows Defender zo instellen dat deze stopt met het scannen van zichzelf op malware door naar de geavanceerde opties en instellingen te gaan. Daar kun je bestandspaden toevoegen aan een zogenaamde ignore list die Windows Defender niet zal gaan scannen op malware. Je zul het bestandspadt c:\program files\windows defender moeten toevoegen. Wanneer de Windows Defender dit bestandspad niet meer kan scannen, zul je geen probleem meer hebben met MSMPENG.exe.

msmspeng.exe probleem2. Je kunt Windows Defender verwijderen van je computer en vervangen met een goed antivirus programma of nog beter, een alles-in-één software programma voor het beschermen, optimaliseren en onderhouden van de computer. Een uitstekende keuze is de PCKeeper. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Voor meer info: PCKeeper Review.

Voor meer informatie:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: