Rundll error (Oplossingen)

Wat is een Rundll error?

In het kader: pc problemen oplossen, bespreken we hier een veel voorkomend probleem: RunDll errorRundll.exe zijn systeem processen direct gerelateerd zijn aan het Windows operating system en het Windows register. Is uw Windows register misschien vervuild?

Het Windows Register opschonen - rundll errorAanbevolen PC onderhoudsbeurt:

Maak het register schoon met een goede registry cleaner.

In veel gevallen zijn er twee onderdelen die een RunDll error kunnen veroorzaken: Het Windows Register, en drivers/Dlls. Het Windows Register speelt een cruciale rol in het OS. En daarom, als er problemen zijn, dan is het Windows Register erbij betrokken. Als u te maken heeft met een RunDll error dan merkt u dat u computer soms bevriest, erg langzaam is of een van de vele foutmeldingen die gerelateerd zijn aan dit probleem.

Voorbeeld van een rundll_error foutmelding

Voorbeeld van een rundll_error foutmelding

Rundll foutmelding

Er zijn twee belangrijke momenten wanneer u een rundll foutmelding kunt krijgen:

  • Rundll fout, bij opstarten:
    Misschien een van de meest voorkomende problemen, direct na het opstarten verschijnt de foutmelding
  • Tijdens het uitvoeren van applicaties of functies:
    Op het moment dat u een programma start, of bepaalde hardware gaat gebruiken kan deze melding ook getoond worden.

Of u nou een Rundll fout bij het opstarten of niet krijgt het probleem heeft de zelfde oorzaak.

Veel voorkomende rundll foutmeldingen zijn:

rundll errorKan opgegeven module niet vinden:
Deze foutmelding is gerelateerd aan het niet kunnen lokaliseren van een DLL of driver. Het Windows Register, heeft de taak, om de correcte locatie aan te geven van de driver of DLL. Als het Register incorrecte informatie geeft, of helemaal geen informatie geeft dan kunt u deze melding verwachten. Het controleren op register fouten met een registry cleaner zou een eerste goede stap kunnen zijn.

[regclean_small id=a1 title=’Controleer uw systeem op register fouten.’] Indien er geen fouten zijn in het register, dan kan het zijn dat u een programma of service heeft verwijderd van uw pc of dat de module corrupt is geworden. In dat geval kunt u proberen het betrokken programma opnieuw te instaleren.

Entrypoint niet gevonden:
Elke driver of DLL heeft een entrypoint (ingang). Een applicatie kan gebruik maken van een zo een driver gebruik makend van deze ingang. Indien ingang niet gevonden kan worden kan RunDll niet zijn werk uitvoeren. Hoe kan het dat opeens Rundll de ingang niet meer kan vinden? Dit kan te maken hebben met een update van Windows of van andere software.

Stelt u zich voor dat een er een nieuwe versie van een DLL op uw systeem wordt geplaats, met een nieuw entry point, maar de software er omheen werk nog met een oude versie, dan kunt u op uw vingers na tellen dat dit tot een Rundll foutmelding gaat leiden. De oude software zoekt naar de ingang die bij hem bekend staat, en die bestaat niet meer.

Ik raad u aan de laatste Windows Updates te instaleren en uw systeem drivers te actualiseren. Dit kunt u doen met behulp van een driverscanner. Ik raad u [driverscanner] aan.
Een programma waarmee u met één klik al uw oude drivers actualiseert.

[driverscan_small id=a1 title=’Actualiseer al uw systeem drivers met behulp van één klik.’]

Virus besmetting

Ook een veel voorkomende oorzaak is een virus besmetting. In het Windows register staan heel veel locaties van Dll’s.

rundll error meldingWat een virus vooral doet is het Windows Register aanpassen zodat RunDll niet de goede Dlls laad maar Dll’ s besmet met een virus laadt. Als het besmette dll niet de juiste “entrypoint” heeft, of niet meegaat met de laatste updates kunt u RunDll errors krijgen.
Scan uw systeem met een antivirus software. Heeft u nog geen virusscanner dan raad ik u [virusscanner] aan.

Meer links:
[linktable l1=’ http://support.microsoft.com/kb/164787/nl’ l1txt=’Microsoft’ l2=’http://pc-sneller-maken.nl/pc-problemen-oplossen/’ l2txt=’Overzicht verschillende pc problemen’]

Gerelateerd onderwerp:

[footer]

 
Auteur:
 

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment