SCANPST & PST REPAIR

Wat is Scanpst?

 

Scanpst is de Outlook Inbox reparatieset voor het herstellen van vaak corrupte PST en OST bestanden. Het is een gratis programma ontwikkeld door Microsoft en dat meestal wordt meegeleverd bij de installatie van Office. Het bestand is niet als een aparte download verkrijgbaar. Het inzetten van Scanpst is niet kind eenvoudig. Microsoft zou toch beter kunnen?

scanpstDoor het feit dat Scanpst ofwel de Inbox repair tool niet echt in de smaak valt bij de meeste gebruikers en vaak niet altijd het gewenste resultaat oplevert, heeft Stellar Phoenix een veel beter alternatief ontwikkeld: Stellar Outlook PST Repair. Dit is zeker eens de moeite waard om eens gratis te testen.

Aanbevolen: 

Lees meer over Stellar’s alternatief voor scanPST

 

Waar kan ik ScanPST vinden op mijn computer?

Normaal kunt u de Inbox Repair Tool onder de naam scanPST in het bestanspad van Microsoft Office kunnen terugvinden:

<disk drive>\Program Files\Microsoft Office\Office14

<disk drive>\Program Files\Microsoft Office(x86)\Office14

<disk drive>:\Program Files\Microsoft Office\Office12

<disk drive>:\Program Files(x86)\Microsoft Office\Office12

Kunt u de scanpst folder niet terugvinden in uw Office bestanspand kunt u eens hier een kijkje nemen:

<disk drive>:\Program Files\Common Files\System\Mapi\1033\

<disk drive>:\Program Files\Common Files\System\MSMAPI\1033

 

Hoe werkt precies de Scanpst en PST repair software?

Net zoals de scanpst (Inbox Repair) applicatie zal het programma van Stellar het volgende voor uw doen: Wanneer u de respectieve programma’s inzet voor het herstellen van uw pst bestanden, zal de pst bestand directory structuur in kaart worden gelegd om zo alle bestandsfolders boven water te halen. Vervolgens zal het alle corrupte bestanden markeren en verkeerde benamingen herbenoemen c.q. omzetten tot herstelbare pst bestanden. Daarnaast zal het programma een backup maken van alle pst bestanden voordat men begint met de daadwerkelijke reparatie.

Scanpst en de PST repair tool van Stellar zullen alle fouten valideren en corrigeren in de interne data structuur van een .pst bestand. Een .pst betand is tenslotte een database bestand. Vandaar dat alle structuren zoals Btrees en referenties meerekenen en worden gecontroleerd. Deze PST (low-level) objecten hebben geen wetenschap van de hogere structuren zoals de daadwerkelijke emails, contacten en calender items die hierboven liggen. Het zou kunnen zijn dat een volledige block van een structuur of een volledige table corrupt en onleesbaar is geworden. Scanpst zal in dat geval de volledige block of table verwijderen. Dit zal worden vastgelegd in de ScanPST log bestand.

Op een hoger niveau zullen alle folders en berichten worden onderzocht. ScanPST en de Stellar PST Repair tool zal in dat geval de correcte tables relateren aan de correcte folder en ervoor zorgen dat elke rij (row) in elke table wordt gecontroleerd. Wanneer er corrupte bestanden worden aangetroffen die niet meer kunnen worden gevalideerd, zullen deze worden verwijderd. Wanneer de validatie lukt, dan zal er een tweede analyse plaatsvinden waarbij de herstelde berichten worden vergeleken op waarde (value) consistentie met de oorspronkelijke table. Corrupte bestanden worden dan geheel opnieuw aangemaakt en hersteld zonder gebruikersinformatie.

Hoe kan ik ScanPST het beste gebruiken

Het inzetten en gebruiken van de Inbox Repair tool is verschillend naar gelang de versie van Office die u heeft. Over het algemeen kan het wat tijd kosten om resultaat te boeken. Hier volgen twee handleidingen over hoe u ScanPST het beste kunt gebruiken:

Wanneer u geen ervaren computer gebruiker bent en snel het beste resultaat wilt hebben, dan is de Stellar PST Repair software de beste oplossing. U kunt deze software gratis testen en vergelijken met de Inbox Repair Tool. U zult dan vaak snel merken hoeveel tijd u kunt besparen en uzelf afvragen hoeveel geld uw tijd waard is. Test hier gratis de Stellar PST Repair Software:

 

scanpst repair tool

pst repair

scanpst.exe

scanpst inbox repair

De beste oplossing voor PST bestanden te herstellen is de Stellar Outlook PST RepairTest deze software gratis op uw computer en zie het voor u zelf hoe makkelijk u de PST bestanden weer kunt herstellen zonder veel tijdverlies en rompslomp. De meeste lezers klikken op de groene download knop om deze software te testen.  Natuurlijk, u kunt altijd leren om met scanpst het doel te bereiken, maar het is aan u zelf om overwegen of het uw tijd waard is.

 

Aanbevolen artikels:

[footer]

Meet the Author

Admin
2 comments… add one

Leave a Comment