Spyware wat is dat?

Denkt u dat uw pc besmet is met Spyware? Scan gratis met Spyware doctor van Pc ToolsSpyware is software die in uw computer zoekt naar specifieke gegevens en deze toegankelijk maakt voor derden of verzendt via internet.
Denk bijvoorbeeld aan bankgegevens mail correspondentie etc. De software installeert zich ongemerkt op uw computer en zoekt naar persoonlijke gegevens. Omdat u niet weet dat deze software op u computer actief is bedreigt het uw privacy. U heeft dus geen controle over welke informatie naar derde wordt gestuurd en wanneer dat gebeurd. Daarnaast is spyware heel slim in het ondermijnen van uw standaard pc beveiling. Een eenvoudige anti-virus programma is vaak niet voldoende. Daarom komen er steeds meer producten op de markt die zich op virussen en spyware richten, zoals de SpyHunter van Enigma en Spyware doctor met anti-virus van Pc Tools.

Hoe krijgt u spyware op uw computer?

Uw computer kan op veel verschillende manieren besmet raken met spyware. De meest voorkomende zijn:

  • Sneaky installatie.
    U downloadt bijvoorbeeld een programma en installeert dat op uw computer. Als dit programma is voorzien van een spyware-functie, installeert u die dan ongemerkt ook.
    Dit zie je veel bij illegale software of gekraakte software. Een hacker zorgt ervoor dat u gratis een programma kunt gebruiken, maar zorgt er ook voor dat er een kleine spion op uw pc komt te staan.
  • Tijdens het surfen op internet.
    Het installeren kan op de achtergrond gebeuren of u wordt verleid software te installeren om de website beter te kunnen bekijken. De aangeboden software is voorzien van spyware.
    Als onderdeel van software met licentie.

Deze pc spionen stelen niet alleen uw persoonlijke gegevens maar ze maken ook het internet traag.

Wie verspreidt spyware?

Het doel van deze pc spionen is het verzamelen van marktingdata. Door zoveel mogelijk van u te weten kunnen ze u heel doel gericht naar een bepaalde website leiden.
Als u wel eens last heeft gehad van zo pc spion, dan heeft u vast en zeker wel eens gemerkt dat wanneer u naar een bepaalde site wilt surfen, bijvoorbeeld naar google, dat deze site niet geladen wordt maar daarvoor in de plaats een of andere gok website. Hoe meer ze van u weten hoe beter ze u leiden naar een site waar u misschien wel iets gaat kopen.

Test uw computer op spyware infecties met  SpyHunter .

[footer]

Meet the Author

Admin
2 comments… add one

Leave a Comment