SVCHOST.EXE

Werkt Windows langzaam doordat SVCHOST.exe te veel rekengeheugen van de computer in beslag neemt? Of ben je ongerust of SVCHOST.exe te maken heeft met een malware infectie? Ja, dit Windows proces maakt de meeste Windows gebruikers wel eens ongerust. Een vreemde naam, met vreemd gedrag. Niettemin, SVCHOST is een wezenlijk Windows process die verantwoordelijk is voor het opstarten van DLL-bestanden die in het Windows register staan opgeslagen. Je mag dan ook niet dit proces verwijderen van de computer.

svchost.exeEr zijn vele SVCHOST processen actief aangezien er verschillende DLL-oproepen gelijktijdig worden uitgevoerd voor verschillende programma taken. Een SVCHOST proces kan betrekking hebben op het aanspreken van een firewal, terwijl de ander bezig is met een andere dienst. Al deze taken,  diensten en die behoren tot SVCHOST.exe processen worden mooi in kaart gelegd door een process manager zoals Process Explorer,  Taakbeheer of een compleet Windows optimalisatie programma zoals PC Health Advisor. Met behulp van deze gereeschappen kun je de SVCHOST processen makkelijk beheren. Een trage computer door bepaalde SVCHOST.exe processen kan in feite haar oorzaak hebben in een vervuild of beschadigd Windows register. Het Windows register opschonen zou een goede zet kunnen zijn bij het aanpakken van een trage computer die op het eerste gezicht te wijten is aan een SVCHOST.exe proces.  

Wanneer is SVCHOST.exe kwaadaardig?

svchost.exe probleemDoor het beheren en uitschakelen van SVCHOST.exe kun je niet vaststellen of deze wellicht kwaadaardig is. Malware kan zich voordoen als een SVCHOST proces en standaard virusscanners foppen. Het inzetten van een specialist om vast te stellen of we met een virus te maken hebben is aanbevolen. Wanneer plotseling internet traag is geworden en Windows langzaam reageert, kan dit een slecht teken zijn.  De SpyHunter behoort tot de beste antivirus software. Deze is zeer effectief in het vinden van hardnekkige malware en controller snel of alle SVCHOST.EXE processen uiteindelijk netjes op hun plaats staan in het Windows register:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Svchost.

Een SVCHOST.EXE virus zal meestal niet op deze plek in het Windows register staan. Het bestandsnaam kan dezelfde zijn, maar de plek die de virus inneemt is een andere locatie in het Windows register. Daarnaast wordt er snel vastgesteld aan de naam of we te maken hebben met een virus. Vaak wordt de ‘’c’’ en de ‘’v’’ in svchost omgedraaid door malware om ons goed voor de gek te houden. De bovenstaande Spyhunter kan dit onmiddelijk vast stellen en het hele Windows grondig controleren op mogelijke andere kwaadaardige programma’s. Voor meer informatie: SpyHunter Review.

Andere bekende Windows processen die voor problemen kunnen zorgen:

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: