Technologie-frustatraties op de werkvloer!

Wat kan er verkeerd gaan op een werkdag?

Van alle dingen die er fout kunnen gaan op een dag, zorgen een plotselinge storing van je internetverbinding en e-mail nog wel voor de meeste irritatie en stress – zo blijkt uit een recente enquête. Voor de meesten van ons zal dit geen verrassing zijn, omdat een groot gedeelte van ons werk online plaatsvindt. Als de servers down zijn, daalt de productiviteit naar het nulpunt.
computer frustratiesStress op het werk kan veel verschillende oorzaken hebben, van een dominante baas en een onredelijke hoeveelheid werk tot andere collega’s en onredelijke eisen van een klant. Zelfs een vervelende reis naar je werk kan invloed hebben op hoe je dag verloopt. Hoe komt het nou dat van al deze dingen een slechte internetverbinding  als het meest irritant wordt beschouwd?

Misschien komt het omdat we het gevoel hebben dat we het internet, of ten minster onze verbinding ermee, kunnen beheersen. We verwachten dat het correct werkt, want daar betalen we voor. We kunnen dan wellicht weinig doen aan een onredelijke hoeveelheid werk (behalve dan hard doorwerken) of onze dominante baas (behalve mopperen tegen jezelf en wensen dat het anders was), maar we hebben allemaal het idee dat als iemand anders wat beter had nagedacht en wat beter had gepland, we geen problemen zouden hebben gehad met onze e-mailprogramma’s en internetverbindingen.

Juist deze aannames zorgen bij een medewerker van de IT-afdeling voor irritatie en stress, maar er zit een kern van waarheid in. Bij het managen van een modern bedrijf hoort een stabiele IT-infrastructuur, en dat betekent op zijn beurt het inbouwen van betrouwbare servers en andere apparatuur, zodat iedereen met elkaar verbonden is. De mogelijkheid om altijd online te werken is iets wat de meesten van ons als vanzelfsprekend beschouwen – totdat onze verbinding wegvalt. Vooruitdenken, de software en hardware bijhouden en problemen onmiddellijk verhelpen, kan stressvolle situaties gedurende de dag tegengaan en zorgen voor een betere werkomgeving.

Brian Jensen werkt bij Dell en heeft een passie voor het schrijven over het bedrijfsleven en computers. Naast het bestuderen van de laatste server technologie, wandelt hij graag met zijn honden of brengt hij tijd door met zijn gezin. Voor meer informatie over de computers van Dell, klik hier.

Gerelateerde artikel:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: