Windows 7 sneller opstarten

Het opstartproces is in vergelijking met de vorige versies van Windows al een stuk sneller. Toch kunt u het opstarten van Windows 7 nog sneller maken door middel van het aanpassen van de configuratie. Dit kunt u zelf doen, maar ook kunt u gebruik maken van een programma voor het opschonen en optimaliseren van uw Windows 7 systeem. Een echte specialist ontworpen door een Microsoft gecertificeerde partner is de SpeedUpMyPC. Deze maakt een prachtige diagnose scan van uw Windows systeem en kan deze volledig automatisch optimaliseren.

Klik hier om een gratis Windows Diagnose scan uit te voeren!

windows 7 sneller opstarten

Aantal stappen die u zelf handmatig kunt uitvoeren om Windows 7 sneller op te  laten starten:

Stap uitvoeren Uitschakelen van de Microsoft animatie tijdens het opstarten
windows 7 opstart animatieTelkens als u de computer opstart, opent Microsoft de pagina met een eigen audiovisuele animatie. Na een aantal malen opstarten bent u daarmee bekend. Het is niet nodig die animatie telkens opnieuw te bekijken. U kunt deze animatie ook uitschakelen. Dat kan heel eenvoudig. Uitschakelen van deze animatie draagt bij aan het sneller opstarten van uw computer.
Windows 7 sneller opstarten door de animatie uit te schaken
Stap uitvoeren Opstart services, die u niet gebruikt, uitschakelen
Windows services uitschakelenWanneer u een nieuwe computer aankoopt, is meestal al een standaardversie van Windows 7 geinstalleerd. Het kan ook zijn dat u zelf een standaardversie van Windows 7 heeft geïnstalleerd. Een standaardversie wil zeggen, een versie die geschikt is voor elk type gebruiker. Deze standaardversie bevat alle functies en services voor eenvoudig gebruik, maar ook voor professioneel gebruik (bijvoorbeeld voor softwareonwikkelaars en/of 3D designers). Zodra u de computer opstart, worden al deze functies en services telkens opnieuw ingeladen. Dat neemt tijd in beslag. Waarschijnlijk gebruikt u slechts een beperkt aantal van deze functies en services. Funties en services die u niet gebruikt, kunt u eenvoudig uitschakelen. Ook dat scheelt weer opstarttijd. Schakel dus niet gebruikte services uit en ga zo Windows 7 sneller maken.
Uitschakelen van  niet gebruikte services
Stap uitvoeren Aero theme in Windows 7, mooi maar niet noodzakelijk
Windows 7 aero themeHet Aero theme in Windows 7 heeft een modern design. Alle knoppen, menu-items en vensters worden fraai gevisualiseerd. Maar als u een pc heeft met een zwakke grafische kaart, of een computer met weinig werkgeheugen, dan wordt dit alles langzamer op uw scherm weergegeven. Het tonen van dit Aero theme vraagt namelijk veelvan de capacitiet van het systeem. Wat u in dit geval kunt doen, is overschakelen naar een ander theme. Minder mooi, maar wel praktisch.
Windows 7 theme wijzigen
Links gerelateerd:
Link Meer tips om Windows 7 sneller te laten opstarten: controleer uw systeem op adware met SpyHunter 4!