Internet versnellen

Heel veel mensen accepteren dat hun internet traag is. Voornamelijk omdat ze niet weten dat het internet versnellen eenvoudig zelf kan. Let wel u moet wel een schone en bijgewerkte computer hebben!

internet versnellen

Wanneer uw computer niet schoon en bijgewerkt is, zal het versnellen van internet niet gebeuren, tenzij uw veel meer geld wilt uitgeven voor meer bandbreedte. Het internet versnellen moet u doen op basis van een schone computer. Lees hier meer over dit onderwerp op Computer Opschonen Advies. Op deze goede website zult u alle informatie vinden voor het onderhouden, optimaliseren en opschonen van een computer.

Tips voor het versnellen van internet:

In dit artikel vindt u een aantal tips en trucs om uw internet sneller maken.
Dit artikel bevat de volgende informatie:

Internet browser optimaliseren

internet versnellenHet internet wordt vooral gebruikt voor het surfen op het internet en voor  het versturen en ontvangen van emailberichten. De internet browser speelt  in deze processen een sleutelrol.
Als u het internet wilt versnellen,  moet eerst kijken naar de status van uw internet browser. Vervolgens kunt u een aantal instellingen wijzigen. U kunt dat doen aan de hand van onderstaande instructies. Goed uitgevoerd zijn daaraan geen risico’s verbonden, ook al zijn een aantal instellingen niet makkelijk bij te stellen.

Gebruikt u Internet Explorer als browser? Dan raad ik u aan: Internet Explorer optimaliseren te bekijken.
Voor Firefox gebruikers: Internet versnellen met FireFox.

Maak gebruik van uw browser cache

Wat is een browser cache?  Hier een voorbeeld.
Tijdens het surfen worden voortdurend webpagina’s met tekst, plaatjes, muziek, films etc. gedownload op uw pc. Deze informatie wordt telkens op uw computer opgeslagen (op uw harde schijf).  Stel dat u geen browser cache zou hebben, dan zou na het bezoek aan de pagina, al deze informatie van uw harde schijf worden verwijderd. Voordeel: uw harde schijf blijf schoon. Nadeel:  bij een nieuw bezoek aan dezelfde pagina moet alle informatie opnieuw worden gedownload. Dit kost tijd: u moet langer wachten totdat de pagina wordt getoond. Met caching wordt dit voorkomen en de reeds eerder door u bezochte site wordt sneller geladen. U kunt zelf  aangeven hoeveel MB u daarvoor op uw harde schijf wilt reserveren.

Zorg ervoor dat u internet browser cache gebruikt en zo kunt u eenvoudig het internet versnellen.

Vergelijk internet providers

Uw internet snelheid wordt bepaald door uw provider en door het type contract u heeft afgesloten. Het komt wel eens voor dat een provider wat hij klanten belooft niet waar maakt. Of dat u uw router opnieuw moet opstarten om nieuwe wijzigen van uw provider door te voeren. Wilt u de huidige snelheid van uw internetverbinding testen,  is het raadzaam om een Pc Speed test en een  Internet speedtest uit te voeren. Een ander goed artikel over dit onderwerp is: internet snelheid testen.

Als na het uitvoeren van de test blijkt dat de internet snelheid niet overeenkomt met hetgeen de provider belooft,  kunt u besluiten om over te stappen naar een andere provider of vragen om een ander type contract. Er bestaat veel concurrentie tussen internet providers. Vaak biedt de ene provider meer snelheid voor hetzelfde bedrag dan u nu betaalt aan uw huidige provider. Vergelijk de verschillende aanbiedingen van internet providers, u kunt dit bijvoorbeeld hier vergelijken. Het internet versnellen door over te stappen naar een andere provider is eenvoudig en in veel gevallen gaat u er niet meer voor betalen.

Pc performance verbeteren

Naast een internet verbinding, is de performance  van uw pc  mede bepalend voor een snel of traag internet. Zorg er dus voor dat uw computersysteem goed onderhouden wordt en blijft. Twee elementen die regelmatig onderhoud nodig hebben zijn het Windows Register en uw systeem drivers. Als het register niet op orde is, zal uw pc traag worden. En dat heeft direct invloed op uw internet snelheid.

Als internet traag is en wilt het internet versnellen, dan raad ik u aan om het register eens te controleren op fouten, aangezien het register een sleutel rol heeft binnen het besturingssysteem. Zo een controle kunt u doen m.b.v. een registry cleaner, een programma gespecialiseerd in het opschonen en repareren van het register. U vind meer informatie over registry cleaners op de website: het nut van een registry cleaner.

Verder is de algemene staat van uw computer belangrijk. Werkt u computer met oude drivers? Is de harddisk vol? En nog vele andere elementen die belangrijk zijn om er voor te zorgen dat de computer niet langzaam wordt. Op de volgende website kunt u informatie vinden hoe u het beste de computer kan onderhouden: Computer opschonen. Hierbij komt dit artikel over internet versnellen ten einde.

Wil je internet versnellen op jouw tablet en maakt gebruik van Android?

 

Gerelateerd artikel:

Een ander goed gerelateerd artikel is over internet anonimiteit: hoe kun je het beste anoniem internetten?