Traag internet

Is uw internet traag geworden?

 

U dient een aantal dingen te controleren op het moment u een traag internet heeft. Om het internet te versnellen moeten u bij de basis beginnen.  Een traag internet kan te wijten zijn aan een trage, niet bijgewerkte computer. Heeft u bijvoorbeeld uw hardware device drivers en software updates bijgewerkt? Het onderhouden van uw computer is belangrijk.

traag internetWat is de status eigenlijk van uw computer?

 Controleer en diagnotiseer uw Windows systeem met de Registry Reviver

Dit is een belangrijke stap. Als u uw computer is schoon gemaakt, kunt u vervolgens de status van uw internet en internet browser gaan bekijken.

Waarom is computer onderhoud belangrijk?

Als de algemene performance van uw computer slecht is, is het internet versnellen bijna niet mogelijk en kan een traag internet of netwerk een consequentie hiervan zijn.
internet traagDe conditie van uw computer speelt, naast een goede internetverbinding, een cruciale rol bij de snelheid van het  internet. Een trage computer heeft een negatieve impact op uw internet speed. Als u uw computer goed onderhoudt, is uw pc schoon (harddisk, Windows Register) en werkt uw systeem met drivers die up-to-date zijn.

Doet u weinig aan onderhoud van uw pc, of heeft u dit nog nooit gedaan? Lees dan onze pagina hierover: Computer opschonen. Op deze pagina vindt u informatie over hoe u in eenvoudige stappen uw computer kunt onderhouden, opschonen en optimaliseren. Door de computer te onderhouden en schoon te maken, zal ook uw trage internet aanpakken. Dit komt o.a. doordat het besturingsysteem een extra NOS (Network Operating System) heeft voor het verzorgen van de netwerk en internet functionaliteit. Deze moet ook worden bijgehouden. Vandaar, check de gezondheid van uw computer met de Advanced System Optimizer.

 

Gaat het surfen op internet traag?

Indien u, als u aan het surfen bent, last heeft van een traag internet moet u een aantal zaken controleren.

1. Controleren op een virus of spyware

internet traagDe belangrijkste oorzaak van een langzaam internet is de aanwezigheid van virussen en spyware. Vooral spyware vertraagt de activiteiten enorm. Het is belangrijk om alle spyware te verwijderen van uw computer. Spyware registreert uw actiteiten en geeft informatie door aan hackers. Indien uw computer besmet is met virussen en spyware ,worden die ook weer via uw internet verbindingen doorgestuurd aan andere gebruikers door gebruik van de resources in uw systeem. Gevolg: niet alleen een traag internet , maar ook een langzame pc. Heeft u nog geen anti-virus met spyware detectie, of een niet goed funktionerend anti-virus programma? Dan raad ik u om te investeren in de beste antivirus software met extra gereedschappen voor het verbeteren van de internet beveiliging. Voor meer info: selectie van de beste antivirus software.

2. Browser configuratie

Veel bowser toolbars met als resultaat traag internet

In de nieuwe versies van de  internet browsers is een een nieuw concept geintroduceerd: browser ad-ons,  ofwel  browser toolbars. Zo’n toolbar kunt u instaleren en vervolgens verschijnt deze toolbar in uw webbrowser. De google toolbar is een voorbeeld van zo’n ad-on. Zo’ n toolbar is handing, maar maakt uw internet browser wel langzamer… Niet alleen het opstarten van de internet browser duurt langer, ook de algemene internetsnelheid lijdt er onder. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een internetbrowser met veel geinstalleerde ad-ons .

De instellingen van de browser

Indien u de standaard instellingen gebruikt van uw internet browser,  kunt u door het aanpassen van deze configuratie het internet versnellen. Voor de internet browser Internet Explorer en Firefox kunt u op deze site informatie vinden hoe u deze instellingen kunt aanpassen. Voor sommige instellingen is wel enige computerervaring vereist. Bovendien moet u goed letten op adware in de vorm van bepaalde browser plug-ins en add-ons die daadwerkelijk de internet snelheid vertragen en uw belasten met allerlei schermpjes met aanbiedingen en andere advertenties. Het inzetten van een krachtige adware remover is een belangrijke zet om adware uit uw browser te verwijderen. Voor meer informatie: adware verwijderen.

3. Internet verbinding

Indien er meerdere personen bij u thuis het internet gebruiken en tegelijkertijd ook  films, spellen of andere bestanden downloaden, heeft dit een negatief effect op de kwalitiet en de snelheid van de internetverbinding. U kunt twee dingen doen:  1. downloads stop zetten (en verder gaan met downloaden op het moment dat u stopt met surfen); 2 een andere type internetverbinding contracteren, een snellere verbinding. Wilt u weten hoe snel uw internet verbinding is? Dan kunt u dit hier meten: Internet speedtest.

4. Traag internet versnellen

Het versnellen van het internet kunt u zelf  realiseren door het uitvoerenvan een aantal tips u op deze site aangereikt. U weet inmiddels dat de belangrijkste factoren die uw internet traag maken zijn: een slecht onderhoud van uw computer en een traag type internetverbinding.  Let wel: is de performance van uw computer slecht en verbetert u die niet eerst, het internet blijft traag. Wat u ook doet. In het artikel: Internet versnellen vindt u een overzicht van tips die u kunt toepassen om het internet sneller te maken. Ten slotte, wil ik u nog even wijzen op een artikel over internet anonimiteit: anoniem internetten.

5. Internet beveiligen

traag internetHoe zit het eigenlijk van de beveiliging van uw internet communicatie en toegang? Heeft u wel uw Wif-fi netwerk goed beveiligd? Uw internet verkeer en toegang kan makkelijk worden bespied of nog erger worden gehackt. Het is een slimme zet op een VPN service te gebruiken om jouw internet verkeer te versleutelen en het internetten te beveiligen. Daarnaast heeft een VPN service vele andere leuke voordelen.

Lees meer hierover op:

Voordelen van een VPN service voor veiliger en anoniem internetten!

Links gerelateerd aan traag internet & oplossingen: