MAC MALWARE

mac malware macMac computers zijn meer en meer het doelwit voor speciaal ontworpen malware voor mac. Mac malware zal zich de komende jaren meer en meer sneller verspreiden. Het gaat hier om malware van alle mogelijke soorten en maten waaronder vooral Trojaanse paarden en adware de boventoon voeren. De Mac malware verspreidt zich o.a. door kwaadaardige browserplugins die zich op verschillende sites verspreiden en met andere software programma’s waarmeee deze gebundeld Worden. Het investeren in een goede virusscanner voor mac is een prioriteit voor iedere mac gebruiker.

Concrete voobeelden van bovenstaande trend is de Downlite plugin en programma’s zoals MacVideoTurnes, Popcorn, MplayerX en XBMC die mac malware mede-installeren door de Gatekeeper-beveiliging van de Mac OS X te omzeilen. Volgens een recent artikel van Security.nl werkt het op de volgende manier:

Zodra de gebruiker het installatiebestand opent verschijnen er instructies om de Gatekeeper-beveiliging van Mac OS X te omzeilen en wordt er om het gebruikerswachtwoord gevraagd.

Indien de gebruiker adminrechten heeft installeert het programma zich in de rootdirectory. Naast de installatie van de software worden er ook verschillende browserplug-ins geïnstalleerd. Deze plug-ins onderstrepen bijvoorbeeld bepaalde sleutelwoorden op websites. Zodra de gebruiker hier met zijn muis overheen gaat verschijnt er een advertentie.

Daarnaast worden er ook op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines en populaire websites advertenties getoond. Hoewel gebruikers verschillende handelingen moeten verrichten om de software te installeren, klagen op het Apple Forum verschillende gebruikers over de adware. Ook The Safe Mac stelt dat het de afgelopen maanden een “explosie” van Mac-adware heeft gezien. Met name de GoPhoto-adware zou zeer actief zijn.

Dus, de verspreiding van mac malware is een bedreiging en het is een kwestie van tijd tot dat er specieke banking trojans en ransomware zoals bepaalde politie virus varianten verspreid zullen worden om mac computers te infecteren. Het investeren in een goede virusscanner voor je mac is een verstandige zet. Een van de beste mac security oplossing is de Mackeeper.

Aanbevolen artikels:

Bronnen:

 

 

 

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.