MACKEEPER

Waarom is de Mackeeper geen scam, of toch wel?

mackeeper recensieEr zijn een aantal recensies te vinden op het internet die beweren dat de Mackeeper een scam is. Het blijkt dat ze met deze term ‘scam’ alleen maar meer lezers willen aantrekken voor hun Mackeeper review. Alle internationale Mackeeper reviews die ik heb gelezen over de Mackeeper waren zeer lovend over deze mac utility software. Dit geldt ook voor de artikels die beginnen met een titel als ‘is de Mackeeper een scam?’.  Dit is nogal misleidend en heeft daarom ook een onjuiste geruchtenstroom op gang gebracht.

Nee, de Mackeeper op dit moment de beste alles-in-één utility en security software voor een Mac computer. De nieuwste versie 3.2, die pas in 2015 is gelanceerd, heeft tevens een ingebouwde helpdesk met Apple techneuten die je kunt benaderen voor wat dan ook. Dit wordt de Mackeeper human Inside feature genoemd. Het idee is dat je met deze hulp heel veel tijd kunt besparen wanneer je echt in de problemen komt, bijvoorbeeld in het geval van een crash, verlies van belangrijke documenten, diefstal of een malware incident. Voor meer informatie: Mackeeper Human InsideEr is ook een mooie, speelse video over gemaakt:

———–
mac scan met de Mackeeper

mackeeper

Als nuchtere Nederlander, wil ik toch even op mijn tellen passen. Waar rook is, is vuur. Ik ben gaan zoeken naar de redenen waarom de Mackeeper als een scam werd beschouwd (terrecht of onterrecht).

De redenen waarom de Mackeeper als een scam kon worden beschouwd:

mackeeper reviewIn de eerste plaats, de Mackeeper is oorspronkelijk door Zeobit ontwikkeld geworden. Dit is een bedrijf gelegen in Kiev. Niet echt een stad die wordt geassocieerd met goede software ontwikkeling, eerder hackers. Zeobit heeft veel energie gestopt in het promoten van de Mackeeper als een oplossing die een mac sneller maken kan. Is dat echt wel zo? In 2004 was dat een vrij omstreden claim en was de cult of mac op haar hoogtepunt. Steve Jobs was een halfgod die perfectie en schoonheid kon verwerkelijken in technische Apple hoogstandjes. Beweren dat een ander software product een mac sneller maken kan, was een vorm van ketterij. Toch, een mac kan traag worden en het opschonen van een mac systeem is goed voor de verbetering van de algehele prestaties. Niettemin, overdreven claims van het marketing team van Zeobit werkte veel argwaan en zorgde in feite voor een ‘scam’-stempel die echte mac adepten op de Mackeeper plakten. Dit stond los van het feit dat de Mackeeper daadwerkelijk een goede mac cleaner was. Niettemin, een mac cleaner werd toen der tijd als een overbodige luxe afschreven, de Mackeeper als een marketing scam. Alleen de CleanMyMac werd met open armen ontvangen, hoewel de makers van CleanMyMac, MacPaw, ook uit Kiev komen!

mackeeper best mac antivirusIn de tweede plaats, Zeobit introduceerde een mac antivirus module in de Mackeeper. Nou, dat was een echte lange teen van vele Apple fanaten. Iemand die beweerde dat een Mac een virusscanner nodig zou hebben, werd als gek afgeschreven. Inderdaad, mac malware was toen der tijd nog geen echte grote bedreiging voor mac gebruikers. Toch, moeten we de visie van Zeobit even beroemen. Zeobit zag al snel in dat de ontwikkeling van mac malware aan het toenemen was. Met de groeiende populariteit van Apple en verkoop van mac computers, werd het voor cyber criminelen meer en meer profijtelijk om malware voor mac computers te ontwikkelen. Op deze trend speelde Zeobit in met de ontwikkeling van de beste antivirus software voor mac. Met de tijd zou ook een Mac een goede virusscanner voor mac nodig hebben. Anno 2014 is dit zeker juist. Hoewel een Apple OS X veiliger is in vergelijking met Windows 8, is er een enorme toename in malware en scamware voor Mac die vooral via veiligheidslekken in derde-partij software applicaties naar binnen kan glippen tijdens het bezoeken van besmette websites. De FlashBack Trojan is een duidelijk voorbeeld en incident die de Mac gemeenschap wakker schudde en tot het besef bracht dat een Mac ook bescherming tegen malware nodig had. Cyber criminelen speelde hier op in door nep antivirus software te ontwikkelen voor Mac gebruikers en te verspreiden op het internet. De MacDefender is het meest beruchte voorbeeld die vele mac computers over de hele wereld besmette met malware. Dit zorgde ook voor veel verwarring en kon elke ander mac antivirus product als verdacht bestempelen.

Mackeeper anno 2015 – reviews & conclusie:

mackeeper kromtechHet is nu duidelijk waarom de Mackeeper als een scam kon worden bestempeld. Het is ook duidelijk geworden waarom tegenwoordig de Mackeeper een relevant product is. De mac wordt niet meer langer als een onfeilbare computer beschouwd. Onafhankelijk onderzoek door AV-Comparatives en andere AV-vergelijkende instellingen hebben uitgewezen dat de Mackeeper een uitstekende security oplossing is. Kromtech de nieuwe eigenaar van de Mackeeper heeft veel middelen geïnvesteerd in het verder verbeteren van de antivirus engine van de Mackeeper en heeft o.a. een samenwerking met Avira. Een terugblik op de geschiedenis stelt Zeobit in het gelijk. Kromtech heeft een slimme zet gedaan in de overname van de Mackeeper en ook de PCKeeper van Zeobit. De Mackeeper is op dit moment een uitstekende keuze voor het beveiligen, opschonen en optimaliseren van een mac computer.

mac scan met de Mackeeper

mackeeper

MacKeeper 3.0 Recensie met Human InsideUpdate December 2014: wat ook bijzonder is, is dat de nieuwste Mackeeper 3.0 versie met een helpdesk is uitgerust waarbij je direct kunt chatten met Apple experts. Deze functionaliteit heet Human Inside. Voor meer informatie: Mackeeper Human Inside.

 

Wat is een goed alternatief voor de Mackeeper?

Kijk, de Mackeeper zit vol toeters en bellen. Vele mac gebruikers hebben al een antivirus programma geïnstalleerd. Wanneer mac antivirus geen behoefte is dan zou ik kiezen voor een goedkoper programma met gelijkwaardige functionaliteit, de CleanMyMac van MacPaw. Hier kun je de CleaMyMac eens gratis testen:

 

Klik hier – omdat gratis kijken en vergelijken geen kwaad kan! 

 

 

Voor het lezen van meer informatie over de Mackeeper:

Gerelateerd artikel: