COMPUTER TRAAG

Is uw computer traag? Nou, een trage computer kan te maken hebben met verschillende aanleidingen. De computer is een bouwsel van vele verschillende hardware en software componenten. Deze zouden allemaal de oorzaak kunnen zijn voor een trage computer. Toch, het vaststellen wat een computer traag maakt is vrij makkelijk en laat zich mooi indelen. Beknopt gezegd: de computer opschonen van allerlei rommel en puin zal uw trage computer weer sneller maken. Heb je een mac? Lees dan: waarom is mijn mac traag?

1. Computer traag door malware? 

computer traagEen plotseling traag geworden computer kan te maken hebben met malware. Malware in de vorm van spyware die op de achtergrond van uw werkzaamheden lekker alles meevolgt, vertraagt de computer prestasties.  Weet u zeker dat u geen malware of spyware op de computer heeft? Spyware verwijderen is moeilijk, laat staan spyware te vinden. De meeste virusscanners zijn niet in staat om uw volledig te kunnen beschermen tegen spyware. Een uitstekende malware scanner om uw computer eens mee te controleren is de SpyHunter. Voor meer informatie over een gratis diagnose scan: SpyHunter Recensie. Een completer alternatief is de PC Health Advisor, maar de spyware remover die deze software bevat is niet van de zelfde kwaliteit. We kunnen niet garanderen dat deze alle complexe modulaire malware varianten kan detecteren. Dus, vermoed je dat de computer trager is geworden door een virus, raden we je aan om eerst een gratis systeem diagnose uit te voeren met de SpyHunter.

2. Computer traag door verouderde stuurprogramma’s.

computer trager gewordenStuurprogramma’s zijn zeer belangrijk voor een snel reagerende computer. Ze zorgen voor de communicatie van de hardware onderdelen met het operatief systeem. Voor het Windows besturingssysteem en de stuurprogramma’s komen geregeld nieuwe updates uit. Deze worden niet altijd automatisch uitgevoerd en meestal is een driverscanner nodig om er voor te zorgen dat de juiste drives op de correcte manier worden geïnstalleerd. De  PC Health Advisor heeft een driver scanner ingebouwd en kan u helpen met het controleren en bijwerken van alle verouderde stuurprogramma’s. Een andere optie is om de driver scanner van de DriverAssist te gebruiken.

3. Computer traag door Windows register problemen. 

computer langzaamHet Windows register wordt de hele tijd aangesproken op elk moment dat we de computer gebruiken en wijzigingen plaatsvinden, bijvoorbeeld in de vorm van het installeren van een nieuwe browser plugin of een nieuw programma op de computer. Op den duur laat dit sporen achter in het Windows register, vooral wanneer bepaalde programma’s niet goed worden verwijderd. Een vervuild Windows register is de uiteindelijke consequentie. Dit kan een computer trager laten reageren en ook leiden tot bepaalde fout-meldingen zoals o.a. DLL-errors. Problemen met Windows processen zoals Svchost.exe kunnen hier ook mee worden veroorzaakt. Het is aanbevolen om af en toe het register schoon te maken met een goede registry cleaner. Een goede registry cleaner zit ingebouwd in de al eerder genoemde PC Health Advisor . Een complete alles-in-één oplossing voor het opschonen en optimaliseren van een trage computer. Een register opschonen kun je makkelijk doen met deze software.

4. Trage computer door een overbelaste computer?

Windows TraagDe computer kan natuurlijk ook traag worden doordat er te veel programma’s actief zijn en te veel browser schermpjes open staan. Dit kan ook weer van invloed zijn op de internet snelheid. Een trager werkende internet verbinding kan te hebben met een overbelaste CPU en intern geheugen. Het afsluiten van programma’s en overbodige browser vensters kan helpen. Het leegmaken van de cache en tijdelijk restbestanden natuurlijk ook.

pc traag door zware vr contentDaarnaast moet je ook goed realiseren dat de content en programma’s die we tegenwoordig downloaden en gebruiken op onze computer behoorlijk veel rekenkracht en geheugen vergen. Vooral als het gaat om de virtual reality content zoals games die je kunt spelen en beleven met vr brillen is zeer veel eisend. Wanneer je gebruik maakt van een vr bril die computer gestuurd is zoals de Oculus Rift, HTC Vive of Hololens, zul je eigen een speciale computer moeten kopen die deze brillen en media kan ondersteunen. Anders, zal je computer gewoon tergend traag zijn. Voor de Oculus Rift zijn er speciale hardware onderdelen en in het algemeen is het slim om te kijken naar een vr ready gaming computer als je van plan bent om zware VR-spellen te gaan spelen.

Dit geldt ook voor die crypto fantasten die tegenwoordig op eenvoudige videokaartjes Litecoin proberen te delven! Elke Proof-of-Work algo moet constant worden uitgevoerd en zal je computer overbelasten. Litecoin is niet meer een lichtgewicht….Dat gaat echt niet meer lukken! Er zijn een aantal crypto’s die te delven zijn, maar goed, die zijn dan ook (nog) niks waard! Overbelast niet je huis-tuin of keuken computer met zulke activiteiten. Wil je echt gaan delven, dan zul je daarvoor een aparte server voor moeten inrichten.

Ten slotte, kun je altijd de computer weer eens opnieuw opstarten. Dit doen we tegenwoordig te weinig. Deze taken kunnen ook uitgevoerd worden door de PC Health Advisor. Deze kan de computer prestaties verder optimaliseren en de computer sneller maken.

Bron: