MAC SNELLER MAKEN

Hoe kan ik het beste een mac sneller maken en opschonen?

Mac computer opschonenEen mac opschonen en sneller maken? Is dat echt mogelijk en hoe is dit eigenlijk mogelijk? Deze vragen gingen door me heen toen ik een advertentie zag over de Mackeeper. De eerste keer toen ik die advertentie zag, dacht ik: ‘daar heb je weer zo’n claim! Een mac sneller maken, dat is toch helemaal niet nodig!’ Maar goed, toen had ik mijn mac book pro pas net gekocht. Eigenlijk had ik een Macbook Pro gekocht om eens te zien of deze beter zou werken als mijn Asus Windows laptop. Windows staat bekend om zijn bezwaren en Windows  sneller maken is zeer makkelijk te bewerkstelligen; maar kan ik ook een mac sneller maken? Toen mijn mac trager begon te worden, ben ik toch deze vraag wat nader gaan onderzoeken.

1. Een mac sneller maken en opschonen als het gaat om mac malware removal:

mac sneller makenEen van de belangrijkste punten waar ik tegen aan liep, was het probleem van de uitbreiding van nieuwe malware uitbraken voor mac. Mac malware is daadwerkelijk een bedreiging voor iedere mac gebruiker online. Het probleem is niet zo zeer de software van Apple zelf, maar eerder de voorheen Windows gerelateerde software, browsers en browser-plugins. Drive by downloads via besmette websites en geïnstalleerde programma’s kunnen zo adware en spyware op een mac computer zetten. Ongemerkt kan een mac computer besmet zijn geraakt waardoor de systeem-prestaties afnemen. Een mac opschonen van verstopte mac spyware kan een mac sneller maken. Het mooie is dat de Mackeeper een goede virusscanner voor het verwijderen van mac malware. Het investeren in een goed mac antivirus programma is een slimme zet, hoewel dit punt niet direct veel te maken heeft met het sneller maken van een mac systeem. Een mac beveiligen met een goed programma kan er voor zorgen dat je mac in ieder geval niet vertraagd of geblokkeerd wordt door mac malware of nog erger ransomware. Het is een kwestie van tijd voor dat er een nieuwe Politievirus voor mac gebruikers zich raadsnel zal verspreiden. Er zijn al mac banking trojans beschikbaar. Het beveiligen van een mac is tegenwoordig noodzaak. Een mac sneller maken is in dit opzicht van een tweede prioriteit.

2. Een mac sneller maken m.b.t. system settings & hardware optimalisaties:

Hoewel de besturingssystemen van Apple Mac computers gewoon veel beter zijn in vergelijking met Windows besturingsystemen, wil dit nog niet zeggen dat er inherent aan een Mac OS een aantal zaken er niet zo goed voorstaan die je gemakkelijk kunt optimaliseren.

2.1. Het installeren van een SSD schijf en optimaliseren van de harde schijf.

mac versnellenWanneer je nog geen SSD schijf in je mac computer hebt, is dit daadwerkelijk een goede zet. Een mac sneller maken doe je het beste door de optische harde schijf te vervangen met een flinke SSD-schijf. Hierdoor zal o.a. de Spotlight zoekmachine veel sneller kunnen werken en niet meer de mac vertragen. Bovendien, wanneer het Mac OS X over meer ruimte beschikt op de harde schijf, kan het ook sneller de nodige informatie vinden en wegzetten. De harde schijf kan op den duur wel vol en vervuild raken. Het opschonen van de harde schijf van dubbele bestanden, corrupte bestanden en verkeerde allocaties is af en toe nodig. Hierdoor zal je mac sneller werken. Voor deze taak kun je een mac cleaner in zetten en zou je kunnen overwegen om de Mackeeper  eens te testen. Deze kan gemakkelijk de harde schijf van een mac optimaliseren. Deze software bevat ook een Geek on Demand service. Je kunt direct contact opnemen met een mac specialist voor specifiek advies over het sneller maken van jouw mac computer. Voor meer informatie: Lees de Mackeeper Review!

2.2. Het optimaliseren van het RAM & CPU gebruik = een mac sneller maken!

Interne geheugen (RAM) uitbreiden en mac sneller makenJe kunt een mac sneller maken door effectiever gebruik te maken van het intern gegeheugen (RAM) en de rekenkracht (CPU) van je mac computer. Dit kun je het beste verwezenlijken door alle onnodige programma’s af te sluiten. Het probleem is tegenwoordig dat we veel te veel programma’s op dezelfde tijd actief laten meedraaien op de computer. Hoeveel webbrowsers en tabs heb je op dit moment open staan? Meestal zijn het vooral zware applicaties en games die voor problemen kunnen zorgen. In de Activity Monitor van je Mac kun je precies zien welk programma verantwoordelijk is voor het opslokken van alle rekenkracht (CPU folder) en/of geheugen (System Memory). Even de boosdoeners afsluiten of gewoon eens je mac eens opnieuw opstarten.

Een mac sneller maken kun je ook doen door het opschonen en optimaliseren van applicaties en het verwijderen van onnodige icoontjes op het buroblad. Het opschonen van de binaries clutter, de cache clutter, language clutter en logs clutter, zal een mac meer rekenkracht en virtueel geheugen geven. Het fatsoenlijk en volledig verwijderen van onnodige programma’s op de mac is ook belangrijk. Dit kan alleen snel gedaan worden met een mac utility software programma zoals de Mackeeper en waarom niet de hulp van een Apple techneut. Zeker, dit is tegenwoordig makkelijk en goedkoop mogelijk met de nieuwe Mackeeper 3  Human Inside versie. Nergens meer naar omkijken, lekker rustig de mac optimaliseren met behulp van iemand die het echt weet! Voor meer informatie: Mackeeper Human Inside.

Conclusie over hoe je een mac sneller maken kunt:

mac optimaliseren en versnellenEen mac sneller maken is zeker mogelijk, maar om dit echt goed en grondig te doen heb je een mac cleaner nodig met een goed antivirus programma. Een mac opschonen is af en toe handig, maar als er geen antivirus module bij zit, dan vraag ik me af of het echt zin heeft om geld uit te geven voor een mac cleaner om een mac sneller te maken. Dan is het beter om een SSD-schijf te kopen of uit te breiden. Toch, de Mackeeper heeft wel wat, het bevat 39 gereedschappen voor het helpen optimaliseren en beveiligen van een mac. Deze software bevat daadwerkelijk een meerwaarde voor een mac gebruiker. Zo kun je de ingebouwde geek on demand service gebruiken om advies in te winnen voor het uitvoeren van optimalisaties. Het belangrijkste is dat deze een mac goed kan beschermen tegen malware en ook kan helpen bij het herstellen van verloren bestanden. Dus, ben jij een hard-core mac gebruiker die het meeste uit zijn mac wil halen en deze goed wilt beveiligen, dan zou ik de Mackeeper downloaden en eens testen.

Reviews over andere mac cleaners:

Bronvermelding:

1. Bronnen over Mac sneller maken / mac opschonen van verstopte malware: 

2. Bronnen m.b.t. Mac sneller maken door systeem optimalisaties:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: