MALWARE SCANNER

Wat is de beste malware scanner?

De beste malware scanner voldoet aan een aantal eisen!

  1. beste malware scannerEen malware scanner moet in eerste plaats alle mogelijke malware kunnen herkennen. Het is geen eenvoudige virusscanner, maar de beste antivirus als een complete oplossing voor het kunnen opsporen van moeilijke ongewenste gasten zoals gijzelvirussen, zoals het politievirus, keyloggers, spyware, adware, trojaanse paarden en rootkits. Het preventief afslaan van aanvallen en het waarschuwen van gebruikers voor mogelijke gevaarlijke sites, is zeker ook mooi meegenomen. De beste malware scanner bevat ook een adware remover, anti-phishing technologie en een kwetsbaarheid scanner. Dit wil zeggen een scanner die veiligheidsgaten in software aangeeft en de gebruiker helpt om deze gaten te dichten door het toepassen van de correcte veiligheidsupdates.
  2. Naast herkenning en preventie, geldt ook een uitstekende verwijderingstechnologie. Het verwijderen van malware is geen kattepis. Een goede malware scanner kan zonder problemen alle malware effectief van de computer verwijderen. Het zou mooi zijn als een gebruiker verder kan worden bijgestaan door een ingebouwde remote support dienst. Dit wil zeggen, dat wanneer je echt in de problemen komt, je contact kunt opnemen met een techneut die je helpt met de verwijdering van de malware.
  3. Ten slotte, een goede malware scanner moet onafhankelijk en wetenschappelijk getest en gecertificeerd zijn geworden door instellingen als VirusBulletin, AV-Compartives, West Coast Labs, ICSA Labs, OPSWAT of AV-Test.

Welke malware scanner voldoet aan deze eisen?

Er zijn een aantal malware scanners die aan deze eisen voldoen:

  1. Op de eerste plaats komt de Bitdefender Multi Device Security software die een alles-in-één totaaloplossing biedt voor het  beschermen van alle computers en apparaten thuis.
  2. Op de tweede plaats komt de SpyHunter van Enigmasoft. Deze heeft zijn sporen verdiend en is door verschillende instellingen gecertificeerd geworden, waaronder West Coast Labs. Enigmasoft heeft een ingebouwde helpdesk. Voor meer informatie: SpyHunter Review!
  3. De Nederlandse Hitman Pro is ook niet te onderschatten en zeer prijswaardig! Helaas, deze komt ook zonder verdere ondersteuning wanneer het goed mis gaat. Toch, moet ik wel zeggen dat SurfRight veel informatie voorziet over hoe je bepaalde moeilijk te verwijderen malware kunt zelf aanpakken. Je kunt o.a. makkelijk de HitmanPro uitbreiden met een USB-stick variant, de HitmanPro Kickstart. Voor meer informatie: Hitman Pro Recensie!
  4. PCKeeper van Kromtech is een complete alles-in-één oplossing voor het beveiligen en opschonen van de computer. Het bevat een krachtige malware scanner en een online technische dienst die je kunt benaderen bij grote problemen zoals een malware infectie. Voor meer info: PCKeeper Review.
  5. De software van Emsisoft is ook super voordelig en je krijgt er zeer veel voor terug. De Emsisoft Anti-Malware 8.4 is een dubbele malware scanner die certificaties heeft van VirusBulletin, ICSA Labs en AV-Test. Het is een uitstekende malware scanner! Voor meer informatie: Emsisoft Anti-Malware Review.
  6. De Kaspersky Total Security suite. Kaspersky is natuurlijk de referentie en komt met een flink prijskaartje. Helaas, kwaliteit kost geldt en komt niet gratis. De beste malware scanner kost gewoon centjes. Het is gewoon jammer dat Kaspersky niet voorziet in een remote helpdesk.
  7. Op de tweede plaats komt de System Mechanic Pro van Iolo Technologies. Deze zit vol met gepatenteerde technologieën en trademarks. Vele onderscheidingen en certificaties heeft deze complete totaaloplossing voor computer onderhoud en veiligheid al ontvangen. Er zit ook een vulnerability scanner in en een module die helpt voor het terughalen van verwijderde bestanden. Het nadeel is dat de remote helpdesk er niet automatisch is bij inbegrepen en moet als een aparte dienst worden afgerekend.

Ten slotte, heb je last van mac malware en je wilt graag een antivirus product dat ontwikkeld is voor het beschermen van Mac computers?

Lees dan het volgende artikel: Beste Mac Viruscanner.

Referentie artikel:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.