MAC TRAAG

Mijn Mac is traag geworden!

Vreemd, maar het is me toch overkomen dat mijn mac traag is geworden. Een trage mac! Wie had dat gedacht. Toen ik overstapte van Windows naar Apple, dacht ik toch eigenlijk dat ik dit probleem niet zou hebben. Het is niettemin onvermijdelijk dat een mac book of iMac of wat voor een Mac dan ook, op termijn trager begint te werken. Het meest verbazende is dat Mac walware tegenwoordig zeker een mogelijke boosdoener kan zijn.

mac traag door mac malwareDit is gelukkig nog steeds minder waarschijnlijk in vergelijking met Windows, waar je zeker veel risico’s loopt wanneer je daar geen goede antivirus op hebt draaien. Toch, veiligheidslekken in derde partij applicaties kunnen worden uitgebuit door malware om een mac te infecteren. Het investeren in een goede mac virusscanner is tegenwoordig geen slecht idee meer. Maar goed, over het algemeen zijn het interne factoren die de oorzaak zijn dat onze prachtige mac traag is. De Windows computer opschonen is geregeld nodig, maar een mac opschonen kan zeker af en toe zijn nut hebben. Als een vuistregel geldt dat een software programma deze taak het beste kan uitvoeren. Dit is een zogenaamde mac cleaner programma. Ik ben op zoek gegaan naar een aantal goede artikels hier over en ben tot de volgende conclusie gekomen:

mac traag

Er zijn inderdaad veel handige en mooie mac cleaners beschikbaar zoals vooral CleanMyMac een uitstekend voorbeeld is. Toch, in het licht van de opkomende dreiging van mac malware, lijkt het me verstandiger om te kijken naar een mac cleaner die ook veel focus legt op veiligheid en het ontwikkelen van een specifieke antivirus engine voor mac. Alleen de MacKeeper is uitgerust met een zeer goede antivirus module. Wanneer je de trage mac sneller maken wilt en tevens je wilt beveiligen tegen mogelijke malware infecties, is deze software van Kromtech de beste keuze. Voor meer informatie: MacKeeper Review.

 

Wat maakt mijn mac traag?

Het grappige, misschien wel ironische is toch wel dat dezelfde zaken die een Windows computer traag maken, ook een mac vertragen! Malware vertraagt elke computer en besturingssysteem. Maar, laten we nu eens nu een aantal andere oorzaken bespreken:

Heb je wel eens de desktop van je mac bekeken? Elk bestand op een Mac desktop wordt opgeslagen als een apart venster en neemt op den duur meer en meer rekenwerk in beslag. Het beste is om geen bestanden op op je buroblad te bewaren, maar deze allemaal te verslepen in één map op je mac buroblad. Een schone desktop zal je mac minder traag maken. Daarom, zet er niet te veel widgets op en behang het niet met te veel bestanden!

Het zelfde geldt met de actieve programma’s. Hoeveel programma’s en applicaties heb jij gelijktijdig actief op je mac? Dit vergt veel kracht van je Mac en kan je mac traag maken. Sluit programma’s en applicaties af die je niet gebruikt. Vermijd ook dat je te veel programma’s laat mee starten met het OS. Het zelfde beginsel kun je toepassen op je browser. Onnodige tabs gewoon afsluiten en geregeld de browser cache opschonen. Het verwijderen van programma’s die je niet meer gebruikt is ook een goede methode om meer ruimte te krijgen op de harde schijf.

Een ander meer Apple gerelateerde oorzaak waarom een mac traag kan worden is de Time Machine en Time Capsule. Back ups zijn natuurlijk zeer belangrijk, maar een traag internet op je mac kan te maken hebben dat deze twee programma’s te veel actief zijn. Ik zou de functionaliteit van Time Machine en de Time Capsule zo in stellen dat de backups alleen plaatsvinden op tijden dat ik geen gebruik maak van de computer. Dit zelfde geldt voor de MobileMe synchronisering met je online accounts.

mac is traag gewordenTen slotte, is kan de harde schijf van je mac af en toe worden opgeschoond. Wanneer het daar een te grote rommel wordt, dan zal dit ook een impact hebben op de mac systeem prestaties. Dit kun je het makkelijkste doen met een mac cleaner. De beste mac cleaner voor het opschonen, beveiligen en optimaliseren van een trage mac is de Mackeeper. Een andere goede pure mac cleaner is ontwikkeld door MacPaw: CleanMyMa 3. Het grootste verschil tussen deze twee programma’s is dat de laatst genoemde geen goede virusscanner voor mac bevat.

 

Trouwens, voor de duitstaligen onder ons is er ook een goed artikel beschikbaar over dit mac probleem geschreven door Heinz in Berlijn: Warum geht der mac langsam! 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.