MALWARE HUNTER

Is de Malware Hunter malware?

De naam klinkt veel belovend en doet ons meteen denken aan de Spyhunter. Toch, de Malware Hunter is niet ontwikkeld door de Amerikaanse maker van de Spyhunter. Nee, het is een nieuw product van Glarysoft. Glarysoft is een Chinees bedrijf zonder duidelijke certificering van Microsoft.

malware hunterHet bedrijf is vooral ‘bekend’ geworden voor het product Glary Utilities. De Malware Hunter zelf is een nieuwe toevoeging gebaseerd op een ontwerp dat gejat is van een ander, maar groot Chinees bedrijf (Qihoo 360): 360 Total Security. … of heeft Glarysoft het ontwerp mogen lenen? De security software van Qihoo 360 is gratis terwijl de Malware Hunter 15 USD per jaar kost… misschien krijgt Qihoo 360 een deel van de opbrengsten? Gratis gaat de zon op, er is altijd een impliciet prijskaartje verbonden aan gratis software. Zeker als het gaat om het installeren van security software zoals een malware scanner is het gewoon verstandiger om wat geld uit te geven voor een goed product met een goede reputatie.

De Malware Hunter heeft nog geen naam gemaakt en de claim dat het een award-winning product is, klopt niet. Vele lezers hebben gevraagd of de Malware Hunter malware is. Deze vraag daagt snel op wanneer je beseft dat er veel adware en pup-software wordt ontwikkeld die verkleedt is als een antivirus product. Dit is niet het geval. De Malware Hunter is geen malware of adware, maar een malware scanner zonder reputatie. Je kunt er geen complexe malware zoals het Politievirus mee verwijderen. We kunnen onze lezers afraden om deze software te installeren.

Gerelateerde artikels:

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.