PC PROBLEMEN

Iedereen heeft wel eens een probleem gehad met zijn computer. Een hardware onderdeel dat niet goed functioneerde, een virus besmetting, een traag internet, of  meer technische problemen.

pc problemenSommige pc problemen zijn eenvoudig op te lossen. Voor sommige problemen heeft u tools nodig om deze problemen te kunnen oplossen. Bij een virus besmetting bijvoorbeeld, heeft u antivirus software nodig,  zoals de  SpyHunter. Heel veel pc problemen worden veroorzaakt door slecht of geen computer onderhoud. Daarom is het van cruciaal belang uw computer te onderhouden. Af en toe uw systeem drivers updaten, het Windows register opschonen, de harddisk defragmenteren, etc. Deze taken vallen onder de algeneme noemer computer opschonen.

Ook worden veel PC problemen veroorzaakt door fouten in het Windows Register en door problemen gerelateerd aan drivers of dll’s. Het Windows register speelt een uiterst belangrijke rol binnen het operating system van Microsoft. In dit register staan alle systemen en applicaties geregistreerd. Een fout in het register heeft direct impact op uw pc performance.
Daarom, bij pc problemen, het Windows Register controleren op fouten met een registry cleaner ! Dit is een eerste goede stap. Een bekende registry cleaner is de Regclean Pro.

We hebben verschillende pc problemen geclassificeerd in het volgende schema:

 1.Systeem foutmeldingen 2.Applicatie foutmeldingen
3. Kwaadaardige programma’s zoals Spyware

1. Systeem foutmeldingen

Er zijn heel veel verschillende soorten foutmeldingen. Het is onmogelijk om deze allemaal te bespreken.  Wel kan ik u algemene tips geven om de meest voorkomende technische problemen op te lossen.

1.1. Runtime Errors

Een runtime error is misschien een van de meest voorkomende fouten. Heel veel van die fouten zijn vrij eenvoudig op te lossen. In de het artikel Runtime error (oplossingen) geef ik aan welke factoren deze fout kunnen veroorzaken, algemene tips om het probleem te analyseren. Ook geef ik een overzicht van specifieke foutmeldingen met oplossingen.
Oplossingen voor Runtime Errors

1.2. RunDll errors

Dit type probleem kan heel vervelend zijn. Het opstarten van het systeem wordt erg traag door rundll errors,  het systeem lijkt wel vast te hangen. Zoals bij veel systeem foutmeldingen, zijn ook hier het register en de drivers meestal de oorzaak van het probleem.
Uitleg en oplossingen voor RunDll Errors

2. Applicatie foutmeldingen

Wat voor systeemfoutmeldingen geldt, geldt ook voor Applicatie foutmeldingen.
Hier een overzicht van de meest voorkomende foutmeldingen. Staat uw foutmelding er niet bij? Schrijf dan een commentaar onderaan deze pagina!

2.1. CRC (Cyclic Redundancy Check) Error

Een veel voorkomend probleem bij het willen uitpakken van zip bestanden, het installeren van programma’s of bij het downloaden van internet bestanden.
Omdat het hier gaat om een beschadigd bestand, is het moeilijk in te schatten of het bestand te herstellen valt. In dit artikel een korte uitleg.
Oplossen van een CRC error

3. PC problemen gerelateerd aan kwaadaardige programma’s

3.1. Malware Errors

Malware in de vorm van virussen, spyware, Trojans, ransomware en rootkits kunnen zeer veel pc problemen veroorzaken. Veel malware wordt niet ontdekt door antivirus software. Zelfs de beste antivirus programma’s missen wel eens wat. Malware wil vaak niet worden ontdekt en is in het geheim actief op de computer. Een trager werkende internetverbindingen en andere vreemde systeem crashes en vertragingen zijn vaak het gevolg. Voor meer informatie:
Verwijderen van malware

Pc problemen oplossen moeilijk? Zoals u heeft kunnen zien, zijn er een aantal hoofdelementen die problemen veroorzaken.

Als u eenmaal weet waar het mis kan gaan, is een pc probleem oplossen, meestal een eenvoudige zaak. Geschreven door