Windows 7 versnellen

Windows 7 is de opvolger van Windows Vista.  Het team van experts dat Windows 7 ontwikkelde, richtte zich vooral ook op het verbeteren van de opstartsnelheid van het programma.

Windows 7 versnellenWindows 7 is inderdaad een stuk sneller geworden. Toch zijn er mensen die het maximale uit hun systeem willen halen. Vooral mensen die Windows 7 op een oudere computer hebben geïnstalleerd. Vooral deze groep heeft er baat bij om Windows 7 te optimaliseren. Het optimaliseren van Windows 7 bewerkstelligt u niet in een paar minuten. Het vergt tijd en computer ervaring om onderstaande stappen, goed en zonder risico’s, uit te voeren.

Windows 7 versnellen adviesAanbevolen: een gratis Windows Diagnose Scan:  

Controleer Windows gratis met de PC Mechanic!

 

Voldoet uw systeem wel aan de eisen en blijft de computer toch traag: hier enkele tips om de configuratie aan te passen en mogelijkheden om Windows 7 sneller te laten opstarten.
= Voor alles wat te maken heeft met het sneller maken van het boot proces ga naar Window 7 sneller opstarten.
= Tips om de algemene performance van Windows te verbeteren:

Windows 7 versnellen

Stap uitvoeren Schakel Search Indexing feature  uit
Index service uitschakelen in Windows 7Deze service zorgt ervoor dat, als u een bestand wilt zoeken op uw computer, Windows snel voor u dat bestand kan vinden.
Om dat snel te kunnen doen, moet Windows een index bijhouden. Dit betekent, dat deze index service altijd actief op uw computer actief is.
Als u niet vaak bestanden op uw computer zoekt, is het raadzaam deze service uit te schakelen. Op die manier wordt uw systeem minder belast en werkt uw computer sneller.
Uitschakelen van Index Service in Windows 7
Windows 7 sneller maken UAC uitschakelen
Accountbeheer uitschakelenOm Windows 7 beter te beschermen, heeft Microsoft een gebruikersaccount beheer (UAC) geïntroduceerd. Telkens als u een programma wilt starten, waarbij het programma administrator-rechten nodig heeft, verschijnt er een popup berichtje met de vraag of u dat wilt toestaan.
Het is zeer de vraag of met deze feature het doel, uw pc beter beschermen, wel gerealiseerd wordt. Maakt in elk geval wel uw systeem minder snel.
Uitschakelen van UAC is dus een optie.
Windows 7 versnellen in enkele stappenUitschakelen van UAC in Windows 7
speed up Windows 7 Windows Energieschema aanpassen voor optimale prestaties
Windows energieschemaAls standaard heeft Microsoft het energie schema als “gebalanceerd” ingesteld.
Zo kan Windows bepalen wanneer een laptop op de accu draait sommige hardware onderdelen op halve kracht te laten draaien.
Maar als u op het stroomnet bent aan gesloten wilt u eigenlijk dat Windows altijd op zijn snelst functioneert.
Door het energie schema aan te passen kunt u ervoor zorgen dat uw systeem altijd maximaal presteert.
Windows 7Aanpassen van het energieschema in Windows 7

Bronnen: