BESTE ANTIVIRUS

Wat zijn de beste antivirus programma’s op dit moment?

beste antivirusDe beste antivirus programma’s die ik hier selecteer zijn gebaseerd op de meest recente vergelijkende AV-tests van onafhankelijke onderzoeksbedrijven op het gebied van malware bestrijding. De belangrijkste zijn onderzoeksbedrijven zijn AV-Comparatives, Checkmark WestCoast Labs, Virus Bulletin en AV-Test. Zij spreken eigenlijk niet meer over antivirus software, maar malware scanners en complete anti-malware of internet security pakketten.

beste antivirus hitmanpro kickstartSinds 2012 zijn de beste antivirus programma’s ontwikkeld door vooral Bitdefender. Bitdefender heeft een multi-device malware scanner en vanuit een centrale dashboard kun je alle laptops, mobiele apparaten (tablets, smartphones) en desktops beschermen tegen malware. Voor meer informatie: Bitdefender Multi Device Security.  Ook de Nederlandse SurfRight met de HitmanPro krijgt altijd een plaats in de top 10. De SpyHunter is ook een bijzondere specialist om kwaadaardige programma’s meer op te sporen. Een typische Windows virusscanner  zoals de Microsoft Security Essentials scoort niet zo goed. Hoewel deze gratis wordt toegevoegd als een standaard antivirus programma door Microsoft, behoort deze niet tot de beste antivirus programma’s.

De beste antivirus? Maar wat wil dit eigenlijk zeggen?

Ten eerste, het is zeer belangrijk dat de beste virusscanner beschikt over een malware scanner die alle mogelijke kwaadaardige programma’s kan herkennen op basis van bepaalde gedragskenmerken. Je zou kunnen zeggen een soort pre-crime scanner. De reden waarom ik dit nu hier vermeldt is om dat we tegenwoordige te maken hebben met zeer complexe modulaire malware soorten die zich razendsnel veranderen in nieuwe gedaantes. Een traditioneel antivirus programma is per definitie kansloos en zo lek als een zeefje. Dit komt omdat de meeste IT-security bedrijven niet de mogelijkheid en geld hebben om alle nieuwe malware varianten te onderzoeken, te classificïeren en deze nieuwe informatie toe te voegen aan het antivirus programma op een computer door signature updates. Een signature is zeg maar een handteking over een bevestigde virus waardoor het antivirus programma deze kan herkennen. Dus, de beste antivirus programma kan een virus herkennen op basis van bepaalde kenmerken, ondanks het feit dat de betreffende signatures nog niet zijn toegevoegd. De scanning technologie van de beste antivirus heeft een extra zogenaamde heuristische / gedragsanalyse scanner ingebouwd. Het is belangrijk om nog eens te onderstrepen dat alle mogelijke malware herkend moeten worden, waaronder spyware, rootkits, trojaanse paarden zoals banking trojans en keyloggers. Bovenstaande impliceert ook dat een gratis virusscanner niet afdoende is, ook de standaard Microsoft antivirus scoort op dit gebied niet goed genoeg.

Ten tweede, moet de beste antivirus beschikken over een internet security module die je beschermt tegen phishing aanvallen en andere typische internet bedreigingen, zoals met malware besmette websites die zogenaamde drive-by-downloads kunnen injecteren in je computer via bekende software lekken.

Ten derde, de beste antivirus zou moeten beschikken over een scanner die je waarschuwt over deze software lekken die vaak verantwoordelijk zijn voor malware besmettingen. Malware wordt ontwikkeld om via deze lekken (vulnerabilities) de computer te infecteren. Deze problematiek is een probleem an sich en we begrijpen dat niet alle security bedrijven het geld en tijd hebben om dat probleem ook nog eens te behandelen en een aparte vulnerability scanner toevoegen. Gelukkig is er Secunia. Secunia heeft de Personal Software Inspector ontwikkeld. Deze moet elke computer gebruiker gebruiken. Deze kan automatisch alle security updates voor het dichten van bekende software lekken op jouw computer toepassen.

Ten slotte, de beste antivirus software moet niet alleen de malware kunnen herkennen, maar deze ook effectief verwijderen. Dit geldt vooral voor vervelende spyware en ransomware varianten zoals het politievirus. De software moet dus over een goede spyware remover beschikken.

Zoek je naar de meest complete en beste oplossing beschikbaar?

Op dit moment is dit de Bitdefender Multi Device Security Software. Deze alles-in-één oplossing beschermt vanuit een centrale dashboard alle (mobiele) apparaten en computers. Voor meer informatie: Bitdefender Multi Device!

Conclusie over de beste antivirus programma’s:

beste antivirus software programma'sDe strijd tegen de malware ontwikkelaars en internationale cybermaffia is verloren door de IT-security bedrijven. Het is bijna een mogelijke opgave om een computer tegen alle gevaren te beschermen. De consumenten zijn mede verantwoordelijk voor dit feit door alleen maar te zoeken naar gratis antivirus software. De complexiteit en schaal van deze malware productie is enorm. Het kost veel geld om deze kennis te verwerven en om te zetten in een goed product. De beste antivirus software die beschikbaar is, is niet gratis. De beste antivirus programma’s bieden dan ook meer dan alleen antivirus, maar een reeks van andere gereedschappen en technologiëen om jouw veilig op het internet te houden. De beste antivirus programma’s gaan dan onder de naam ‘internet security suites’. De beste Internet Security Suites zijn ontwikkeld door Bitdefender en Kaspersky. Keer op keer scoort dit programma het best op alle punten in de vergelijkende AV-tests van bovengenoemde onderzoeksbedrijven.

1. Bitdefender Multi Device Security!

De beste antivirus support scanners!

beste antivirus tipTegenwoordig raden security experts aan om een extra ‘second-opinion’ scanner in te schakelen in geval van problemen of nieuwe uitbraken. Het inzetten van een extra malware scanner die gespecialiseerd is in het herkennen van complexe modulaire malware is een aanrader. Vooral als je geen geld hebt om te investeren in een relatief dure internet security oplossing van Kaspersky of Bitdefender.  Hier komt een lijstje van de beste antivirus support scanners:

  1. SpyHunter Malware Security 
  2. Hitman Pro
  3. MalwareBytes Anti-Malware

Aanbevolen investering voor extra volledige digitale veiligheid omdat dit  tegenwoordig echt nodig is!

HitmanPro & Kickstart!

beste antivirus hitmanpro

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.