Het Windows register opschonen nodig?

Wilt u het register opschonen van uw Windows besturingssysteem? Het opschonen van het register is een van de belangrijkste taken als het gaat om de stabiliteit van uw pc te waarborgen en om de pc performance hoog te houden. Het inzetten van een goede registry cleaner  is aanbevolen. Voor meer informatie: Wat is een goede registry cleaner?

Het Windows Register opschonen?

Het Windows Register opschonenWat is het Windows Register?
Het register is een database in het besturingssysteem Windows, waarin instellingen worden opgeslagen van zowel het besturingssyteem zelf, applicaties, gebruikers en apparaten.De bestandsassociaties, die bepalen welk programma wordt uitgevoerd om een bestand te openen, zijn bijvoorbeeld terug te vinden in het register.” – Wikipedia

Terwijl u met de computer werkt, vinden er telkens wijzigingen plaats in het Windows Register. Het is een kwestie van tijd, maar uiteindelijk zal het register vervuild raken. Iedereen die niet goed zijn systeem onderhoudt, merkt dat na verloop van tijd zijn pc steeds langzamer wordt. Ook treden er steeds vaker Windows en software fouten op. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door het Windows Register. Het installeren en verwijderen van software op uw pc laat resten na in het register, zoals verloren bestanden, opstartprogramma’ s en foute referenties naar drivers. Onderhoudt u het register niet, dan wordt uw computer traag en onstabiel. Als u uw pc sneller wilt maken, dan raad ik u aan, het Windows register op te schonen en te defragmenteren.

Hoe maak ik het windows register schoon?

Microsoft heeft bij Windows een klein programma toegevoegd om het Windows Register te beheren. Dit programma heet RegEdit. Het programmaatje is niet makkelijk te vinden, er zijn geen snelkoppelingen naar te vinden en er bevindt zich geen optie in het menu om het te starten. Dit heeft Microsoft met opzet zo gedaan, en met goede redenen! Het niet aan te raden om RegEdit te gebruiken als u geen computer specialist bent!

register opschonenDe structuur van het register is erg complex en moeilijk te begrijpen. Het wijzigen of verwijderen van een verkeerd element kan flinke consequenties hebben. De enige oplossing om het register op te schonen is het gebruik maken van een tool, een registry cleaner. Het is van cruciaal belang dat u een goede registry cleaner van hoge kwaliteit aanschaft, want anders doet het meer kwaad dan goed. Maak geen gebruik van een free registry cleaner. Deze kunnen adware bevatten of nog erger het  Windows register enorm beschadigen.

Wilt u direct weten of het Windows Register van uw computer beschadigd is? Dan heeft u daar een speciaal programma voor nodig. Zo’n programma heet een registry cleaner. Op de website: Registry Cleaners vind u een aantal evaluaties van dit soort handige programma’s.

Terug naar het stappenplanTerug naar het stappenplan om de computer sneller te maken.

 

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment