Uitschakelen index service in Windows 7

Het doel van de index service in Windows 7 is het in kaart brengen van content die zich op uw computer bevindt. Als u deze service voor de eerste keer aanzet, zult u zien dat de Index Service een tijdje bezig is om de informatie te analyseren, te groeperen en te indexeren. Deze informatie wordt opgeslagen in soort database. Dit alles doet Microsoft om het zoeken naar bestanden of content in bestanden vele malen sneller te maken.

Het is dus een handige service als u geregeld op zoek bent naar een bepaald bestand, maar niet meer weet waar u dat heeft opgeslagen.
“Maar elk voordeel heb zijn nadeel” (om Cruijf te citeren). De index service neemt resources in beslag. De service is altijd actief, om zo indien u een nieuw bestand op uw computer zet, de indexering database up to date te houden. Als uw computer toch al niet zo snel is, of u loopt tegen de grenzen van uw hardware limiet aan, dan is het uitschakelen van deze service een goede optie.

Hoe schakel ik de index service in Windows 7 uit?

  • Klik met de rechtermuis knop op “Mijn computer” en selecteer de optie “Beheren”.
  • Selecteer “Programmas en service” in dit venster
  • Klik op “Services”
  • Hier vindt u een lijst met services. Zoek de “Windows zoek” service.
  • Klik erop met de rechtermuis en selecteer “Eigenschappen”
  • Een nieuw venster wordt getoond, selecteer in “Opstart type” de waarde “Uitgeschakeld”.
    Schakel index service in Windows 7 uit
  • Klik op de knop “Toepassen” en u bent klaar.

In een paar simple stappen hebben we de search index service uitgezet. Als u nu een bepaald bestand zoekt zal Windows daar langer over doen. Maar dat weegt niet op tegen de snelheid die u wint door het uitschakelen van deze service.

Wilt u in één keer Windows 7 optimaal configureren?

Bespaar u zelf de tijd en de moeite – de Advanced System Optimizer kan dit voor u doen!

 

Meet the Author

Admin
1 comment… add one

Leave a Comment