Op welke wijze kan ik mijn computer sneller maken ?

Veel mensen gebruiken hun computer zonder hem te onderhouden en staan er nooit bij stil dat er een moment komt dat hun pc trager wordt. In het begin heeft u er nog niet zo veel last van, maar na verloop van tijd duurt het opstarten van Windows steeds langer, blijven  programma’ s vasthangen of werken ze traag. Op zo’n moment wilt u uw pc sneller maken, maar HOE kan ik mijn computer sneller maken? In deze post wordt u uitleg gegeven over manieren om uw pc opnieuw sneller te maken. Lees in elk geval eerst het door ons aanbevolen stappenplan.

Hier vindt u stapsgewijs instructies om uw pc op te schonen en sneller te maken:

Stappen plan om pc sneller te maken Stappenplan om de computer sneller te maken.

Windows versnellen

Heel veel computers worden trage computers of omdat ze nooit opgeschoond worden, of omdat Windows updates nooit geinstalleerd worden of omdat uw computer nog altijd werkt met dezelfde (oude) systeem drivers van toen u hem gekocht hebt. Het is daarom belangrijk dat u af en toe uw computer een onderhoudsbeurt geeft. Het onderhouden van uw pc bestaat uit een aantal stappen, waarvan u een aantal zelf eenvoudig kunt uitvoeren. Sommige taken moet u echter overlaten aan programma’s die speciaal ontwikkeld zijn voor het opschonen en versnellen van Windows.

Deze stappen kunt u vinden in de post ”Stappen om computer sneller te maken”.

Software voor het onderhoud van Windows

U kunt uw computer versnellen door gebruik te maken van softwareprogramma’ s speciaal ontwikkeld voor het onderhouden en optimaliseren van Windows. Deze programma’s  installeert u op uw computer en het programma neemt vervolgens automatisch voor u de onderhoudstaken van Windows over. Deze programma’s zijn geschikt voor onervaren en ervaren gebruikers en bovendien zeer effectief! Naast software om Windows te onderhouden bestaan er ook programma’s om Windows te optimaliseren. Dit soort programma’s worden ook wel tune of tweak programma’s genoemd en valt onder de categorie Windows optimalisatie software. De PC Health Advisor is een goed voorbeeld van dergelijke software.  Lees de post: Software die uw pc onderhouden en sneller maken voor meer informatie.

Hardware wijzigingen

Los van het feit of uw pc nieuw of oud is, u kunt altijd uw computer sneller maken door nieuwe hardware aan te schaffen. Bepaalde componenten dienen dan vervangen te worden. Het vervangen van componenten in uw computer kan een moeilijke en ingewikkelde  taak zijn. Bijvoorbeeld: voor elke chipset heeft u weer een ander type component nodig. Lees voor aanschaf ook altijd de handleiding van uw pc om te bepalen welke chipset u computer heeft en welke bijpassende component(en) u nodig heeft. Om te voorkomen dat u componenten aanschaft die niet geschikt zijn voor uw pc. Een van de meest voorkomende hardware wijzigingen is het uitbreiden van het geheugen (RAM). Het uitbreiden van het geheugen is niet zo ingewikkeld (als u de juiste componenten heeft gekocht) en meestal heeft u direct na het uitbreiden van het geheugen een snellere pc.

In de post: “Hoe je een pc sneller kan maken door het geheugen uit te breiden” vindt u meer informatie.

Een andere veel voorkomende hardware wijziging is het vervangen van de CPU van de computer. Mocht u dat van plan zijn, dan is het raadzaam een professional in te schakelen. Meestal blijft het niet alleen bij de vervanging van de CPU. Vaak zijn ook andere wijzigingen in uw systeem nodig om deze nieuwe processor aan de praat te krijgen.

Meet the Author

Admin
1 comment… add one

Leave a Comment