Trage pc sneller maken is niet moeilijk !

DLL error oplossen? Windows registry opschonen om een trage pc sneller te maken?
Systeem drivers updaten?

Als u weinig kennis hebt over de werking van uw computer en enige ervaring in het onderhouden en verbeterern van die werking, kunnen bovengenoemde termen u afschrikken. U weet niet wat deze termen betekenen en eigenlijk wilt u het helemaal niet weten ook!
Maar, als uw computer traag wordt, wilt u er toch iets aan doen!  Dient u zich enigszins in de werking van uw computer te verdiepen. En, u zult ontdekken: een trage pc sneller te maken lijkt moeilijker dan het is! Gelukkig! In deze post worden een aantal onderdelen van Windows genoemd die van invloed kunnen zijn op de de snelheid van u computer.

Het Windows Register

Het Windows register in uw computer is de centrale digitale bibliotheek (database) van alle installaties en configuraties van een Windows besturingssysteem. Het Windows register bevat niet alleen alle informatie betreffende alle software installaties, maar bevat ook cruciale informatie voor en over het besturingssysteem zelf, inclusief de kernel. Eenvoudig gezegd: de kernel is het hart van het besturingssysteem dat zorgt voor het algehele huishouden van alle pc systeembronnen en voor de communicatie tussen hardware en software.  Alle instellingen, gebruikers en bestandsassociaties worden in het register opgeslagen. De bestandsassociaties bepalen welk programma wordt uitgevoerd om een bestand te openen. Als zodanig is het Windows register een kritische factor in het goed functioneren van de pc.  Zorgvuldig omgaan met het Windows Register is dan ook noodzakelijk voor een soepel en snel fuchtioneren van uw computer.

Als uw computer niet meer goed functioneert en traag is,  dient u het Windows Register op te schonen.
Omdat het Windows Register zo cruciaal is, kunt u niet zomaar zelf een en ander opschonen. Daarvoor is het register te kwetsbaar.
Advies:  schoon uw Windows Register op met een registry cleaner.
Een registry cleaner is een programma dat u downloadt en instaleert op uw pc en dat vervolgens voor u automatisch het Windows Register opschoont.

[regclean_small id=a1]

Drivers

Een driver is een klein programmaatje dat verbinding legt tussen Windows en computer onderdelen (hardware).
Drivers zijn verantwoordelijk voor het aansturen van uw hardware. Dankzij drivers kunt u iets zien op uw scherm. Ook printen gaat via een driver.

Drivers spelen een belangrijke rol als het gaat om stabiliteit en snelheid van uw computer.
Als u uw systeem drivers nog nooit heeft ge-updated, werkt u nog met oude drivers.
Fabrikanten van drivers vernieuwen regelmatig hun drivers. U kunt drivers gewoonlijk updaten via berichten van de fabrikant op uw computer. Dat dient u dan ook te doen. Nieuwe versies zijn doorgaans efficienter en maken uw pc dus sneller.

Evenwel, uw computer bevat duizenden drivers!  En nagaan of er inmiddels nieuwe versies van drivers beschikbaar zijn, is onbegonnen werk!
Gelukkig bestaan er programma’s die alle drivers op uw computer actualizeren zonder dat u er naar hoeft te kijken. Een dergelijk programma heet een driverscanner.

[driverscan_small id=a1]

Controleer het systeem op virussen

Een virus kan de oorzaak zijn dat uw pc langzaam werkt. Het enige wat u kunt doen is uw systeem controleren op virussen of spyware.
Heeft u nog geen anti-virus programma dan raad ik u aan eens het product [virusscanner] te bekijken.
Het is een uitstekend product dat zowel de strijd aangaat met virussen en spyware.
Heeft u al een antivirus programma, download dan de laaste virus definities en scan uw systeem.

[antivirus_small id=a1]

De alles in één oplossing om trage pc sneller te maken !

Een trage pc sneller maken is helemaal niet moeilijk  als u weet welke onderdelen om regelmatig onderhoud vragen en welke tools u nodig heeft. Maar toch…
Er gaat nogal wat tijd zitten in het voor elk apart onderdeel telkens een nieuwe versie moeten download en instaleren.
Gelukkig voor u  bestaat er nu een totaal programma dat gespecialiseerd is in het updaten van uw drivers en in het opschonen van het Windows Register, ook wel Windows versneller genoemd.
Lees voor deze optie de uitgebreide  informatie in de post “Pc sneller maken met software“.

[onderhoud id=a1]

[footer]

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment