MAC OFFICE VEILIGHEIDSLEKKEN

Waarschuwing – Veiligheidslekken Office voor Mac!

Er zijn ernstige kwetsbaarheden in Office voor Mac. Microsoft heeft de betreffende veiligheidslekken in het Microsoft Security Bulletin MS16-099 uitgebreid beschreven.

mac office veiligheidslekkenEr zijn beveiligingsupdates beschikbaar voor het verhelpen van de lekken waardoor het niet meer mogelijk wordt voor een hacker en specifieke mac malware om toegang tot een mac systeem te krijgen. Wanneer deze veiligheidslekken niet worden verholpen kan een hacker met behulp van een kwaadaardig Office-bestand malware installeren. Het is voldoende om het kwaadaardig Word-document op je mac te openen. Zodra je klikt op het document zal een zogenaamde backdoor worden gemaakt voor de hacker om o.a. spyware of nog erger een rootkit te activeren. Het is belangrijk dat je een oude Mac Office versie bijwerkt met de nieuwste beveiligingsupdates.

Dit zal niet de laatste keer zijn dat er veligheidslekken in Office voor Mac zullen worden ontdekt. Het is verstandig om te investeren in een virusscanner voor Mac systemen. Een interessante oplossing voor het opschonen en beveiligen van een mac is de Mackeeper.

Gerelateerde artikels:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.