Virtual Reality en MAC OS X? Wat zijn de VR mogelijkheden?

Hoe kan ik gebruik maken van een mac voor het genieten van virtual reality?

mac os x vr mogelijkhedenLezers hebben me gevraagd over de rol van virtual reality en of het mogelijk is om de eigen mac computer in te zetten voor het bekijken van VR media. Virtual Reality media zal vooral in de loop van 2017 verder toenemen. Toch, we moeten een onderscheid maken. VR technologie en content is nog niet erg ver ontwikkeld en we hebben te maken met relatieve low-tech VR-media en de high-tech VR-media met aanverwante VR-brillen. Er is een tweedeling te bespeuren met de relatief eenvoudige VR-brillen voor een smartphone en de zelfstandige high-tech VR brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive.

De high tech VR-brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive zijn niet geschikt voor gebruik met een mac computer aangezien er zeer zware hardware eisen worden gesteld. Met andere woorden je kunt een Apple mac OS X computer niet opschonen, sneller maken en zo configureren of bouwen zodat deze de kracht heeft om zo’n veeleisende en dure VR-bril aan te sturen. Nee, het heeft ook geen zin om bijna alle mac programma’s te verwijderen. Het wezenlijke inherente probleem van elke Mac OS X computer is de ondersteuning van een speciale VR videokaart. Dit geldt trouwens ook voor de meeste Windows computers. Alle consumenten zijn vereist om dure VR-ready hardware en computer systemen aan te schaffen. Wil je high-tech VR content zoals specifieke VR-spellen en VR-werelden ontdekken, dan zul je een hoop geld moeten investeren in hardware.

mac & vr brillenVoor de meeste consumenten is het aan te raden om te wachten dat er goedkopere high-tech VR-brillen uitkomen die minder rekenkracht vereisen. Het is genoeg met een eenvoudige VR-bril (zoals de Bobo VR z4 headset) voor je iphone of smartphone om toch te genieten van de meer eenvoudige VR media de zogenaamde 360 graden video’s en meer eenvoudige VR spellen. Heb je een PS4 thuis staan, dan zou je de Playstation VR-bril kunnen kopen. Deze high-tech bril ligt een beetje in het midden segment en is minder duur, maar geeft fantastische VR-gaming ervaringen dankzij speciaal ontwikkelde PS VR games. Voor meer informatie: PS VR Review!

Goed, er zijn altijd eigenwijze mac enthusiastelingen. Als je echt alles wilt proberen om met je Mac een high-tech VR-bril aan te sturen, dan kun je het volgende overwegen. Je zult moeten beschikken over een Mac Pro aangezien deze over een PCI-e slot beschikt voor een VR ready videokaart en over de mogelijkheid beschikt om de RAM en CPU uit te breiden. Vervolgens zul je een Virtual Machine moeten opzetten om zo via je Mac Pro Windows 10 te draaien. Bijkomend probleem is dat je een enorm risico loopt om problemen te krijgen met de drivers van je videokaart. Het zal een enorm karwei worden om de videokaart goed te laten werken met de Mac Pro computer en zit je te stoeien met een driver scanner. Nou, persoonlijk heb ik het niet geprobeerd, ik zou gewoon op basis van de beste Apple hardware te werk gaan en dan met behulp van de MAC VR applicatie op je systeem trachten alles aan de praat te krijgen. Hieronder kun je een Mac VR demo zien:

Maar vooralsnog kan ik alleen maar de meeste van mijn lezers afraden om een Mac OS X proberen klaar te stomen voor de Rift of Vive. Mocht iemand dit lukken, met of zonder behulp van deze app, dan horen we dit graag! Hieronder heb ik video’s geplaatst van Mac gebruikers die proberen de Rift of de Vive te verbinden aan een Mac computer:

Voor meer informatie:

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: