Anoniem internetten

Wat wil anoniem internetten  zeggen?

Anoniem internetten staat voor het daadwerkelijk incognito kunnen surfen op het internet. Een anoniem internet staat voor extreme internet privacy. Wanneer je daadwerkelijk anoniem op het internet surt met een goede VPN dienst van b.v. HideMyAss, kan bijna niemand je echte identiteit achterhalen en zal het hele internet voor je open liggen.

Wat is het nut van anoniem internetten?

anoniem internettenIn landen waar censuur groot is en het risico dat je in de gevangenis komt voor het uitdrukken van je mening kan anoniem surfen een echte zegen zijn. Anoniem op het internet kunnen vertoeven is ook ideaal voor journalisten in gevaarlijke gebieden. Triviale zaken als het omzeilen van Youtube geo locatie beperkingen kan ook een reden kunnen zijn. In al deze gevallen is het nut van anoniem internet direct gerelateerd aan het recht op privacy voor de bescherming van vaak je eigen leven. Het is namelijk zeer eenvoudig d.m.v. traffic surveillance tactieken voor derden om persoonlijke gegevens via jouw surfgedrag te achterhalen.Wanneer een dissident gaat bloggen en het internet op gaat zonder dat hij maatregelen heeft genomen om zijn internet privacy te beschermen….zal hij snel de politie op de stoep hebben staan. Dit is een belangrijk nut voor het waarborgen van een democratische samenleving waar we kunnen kiezen om anoniem op het internet te kunnen surfen om bepaalde zaken aan de kaak te stellen.

Los hiervan zijn er andere meer dagelijkse, praktische voordelen. Voor mensen die verlegen zijn en op zoek zijn naar een partner of minnaar zou anoniem daten een oplossing kunnen zijn. Dit is alleen mogelijk wanneer je ook je anonimiteit online kunt waarborgen. Daarnaast zijn er vele mensen die een minnaar zoeken op sites zoals Victoria Milan en Second Love. Voor het waarborgen van de privacy is anoniem internetten dan ook een uitkomst. Dit geldt het zelfde als het gaat om bepaalde andere zeer persoonlijke problemen waar je absoluut wenst om anoniem te blijven. Dit is een recht dat we moeten koesteren als vrije mensen die zelf volwassen keuzes kunnen maken in een democratie of vind jij dat het beter is dat we alles online maar tuchtig censureren en volledig transparent maken?

Meer luchtig beschouwt, anoniem internetten opent het internet voor je en video’s en andere online content die normaal door geo-restricties niet toegankelijk voor je is, is nu gewoon beschikbaar. Stel voor dat je een Youtube video wilt zien in de Verenigde Staten die je niet mag en kunt bekijken vanuit Nederland. In dat geval is anoniem internetten met een VPN dienst van HideMyAss een uitkomst.

Wat zijn de nadelen van anoniem internetten?

Het grootste nadeel is dat criminelen zich kunnen verstoppen en ongehinderd hun cybercriminele activiteiten kunnen uitvoeren. Het zal de politie veel meer geld en tijd kosten om een crimineel op te sporen.

Hoe kun je het beste anoniem internetten?

anoniem internetten is mogelijkJe kunt het beste anoniem internetten met behulp van een VPN netwerk waarbij je de keuze hebt uit vele verschillende proxy servers waarbij je tevens kunt kiezen uit vele verschillende IP’s. Het verkeer moet natuurlijk wel versleuteld zijn en er moet een keuzen zijn uit verschillende VPN protocollen. Dit geeft het beste resultaat en garandeert je anonimiteit. De enigste die uiteindelijk kennis zou kunnen krijgen van je oorspronkelijke IP is de provider van je VPN proxy server oplossing. Dus, je gaat anoniem internetten via een andere server, die versleuteld is en die je een andere IP geeft.

Wie maakt de beste oplossingen voor anoniem te kunnen surfen?

anoniem internetten met een proxy serverDe beste VPN oplossingen voor het anoniem internetten zijn HideMyAss en IPVanish. Beide providers zijn al lang bezig met het ontwikkelen van een uitgebreid netwerk van encrypted VPN proxy servers en tunnels over de hele wereld. Ze garanderen een hoge internet snelheid met veel bandbreedte en hebben een goede klantenondersteuning. Natuurlijk voor hoge kwaliteit moet je wel een prijs betalen. Beide VPN providers kosten ongeveer 6 Euro per maand. Dus voor 6 Euro per maand kun je anoniem internetten met de beste snelheden. Voor de alternatieve lezers die nieuwe technologie willen testen, zouden de decentrale VPN oplossing van Mysterium eens kunnen testen. Is gebouwd op basis van blockchain technologie!

Kun je niet gratis anoniem internetten?

Ja, dat is ook mogelijk met TOR. Tor biedt gratis internet anonimiteit aan. Niettemin, TOR komt niet met garantie of ondersteuning en de prestaties van het netwerk zijn niet altijd zo goed. De internet snelheid zal niet altijd optimaal zijn.TOR is ook minder gebruiksvriendelijk…maar goed, TOR biedt wel kwaliteit voor noppes. Lees hier meer over de Tor Project.

Voor meer informatie over dit onderwerp kun je het volgende artikel raadplegen: anoniem surfen.

 

Meet the Author

Admin
1 comment… add one

Leave a Comment