CleanMyPC

MacPaw heeft CleanMyPC gelanceerd aangezien het bedrijf heel veel lof heeft geoogst met de ontwikkeling van een uitstekende mac cleaner, de CleanMyMac. De vraag is of MacPaw daadwerkelijk gelukt is met de ontwikkeling van een goed product voor de Nederlanders.

Laten we de CleanMyPC eens kritisch bekijken:

  • cleanmypcWe stuiten al snel op het eerste probleem met de CleanMyPC; deze software is alleen in de Engelse taal beschikbaar. Als je daar geen trek in hebt, kun je beter kijken naar de Advanced System Optimizer. Deze is wel in de Nederandse taal beschikbaar.
  • Een ander probleem is dat MacPaw geen erkende Microsoft vendor is en geen certificaat heeft voor de CleanMyPC. Ik raad mijn lezers om alleen software te installeren en te testen van erkende Microsoft software ontwikkelaars zoals de maker van de Advanced System Optimizer, Systweak. Systweak is een Microsoft Gold Application Developer.
  • Een ander groot probleem is de functionaliteit. De functionaliteit van de CleanMyPC weegt niet op tegen de prijs. Er zit volgens mij gewoon te weinig in. De CleanMyPC is een prachtige registry cleaner uitgerust met een krachtige uninstall & eraser tool voor het definitief verwijderen van programma’s en bestanden. Natuurlijk, de CleanMyPC schoont ook de harde schijf op…. maar daar blijft het in feite bij. Het is een pure PC cleaner. Heel mooi gemaakt, maar zonder veel toeters en bellen.

Deze drie punten zeggen eigenlijk wel alles. De CleanMyPC voldoet nog niet aan alle strikte eisen die ik stel. Het is een mooi product, maar heeft weinig in huis. De Advanced System Optimizer is een veel completeer alternatief wanner je op zoek bent naar een goede oplossing voor het opschonen, optimaliseren en beveiligen van een Windows computer.

cleanmypc reviewDe CleanMyPC doet me denken aan de Machanic van Uniblue. Uniblue is vooral bekend geworden met de ontwikkeling van goede Windows utility software zoals de PCMechanic en de SpeedUpMyPC producten. De Machanic ziet er mooi uit, maar dat is eigenlijk ook alles. Misschien de het moraal van het verhaal wel: schoenmaker blijf bij je leest! Dus, MacPaw, blijf gewoon werken aan de CleanMyMac 3 en verkoop de CleanMyPC rechten aan Uniblue ( ;

Voor meer informatie over de software: MacPaw CleanMyPC

Gerelateerde artikels en producten:

 

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.