Windows traag, welke factoren spelen een rol ?

Merkt u dat Windows traag opstart?

Verschillende oorzaken kunnen daaraan ten grondslag liggen.

windows traagHieronder volgt een beschrijving van de 5 belangrijkste oorzaken van een steeds trager wordend Windows systeem. U zult ontdekken dat al deze oorzaken in feite zijn terug te voeren op achterstallig pc onderhoud waardoor het Windows register vervuilt. De Windows computer opschonen van rommel is geregeld nodig.

Dat Windows, wanneer u uw computer vaak gebruikt, op den duur traag wordt, is in feite een heel normaal verschijnsel. Veel nieuw geinstalleerde software kan Windows traag maken, vooral wanneer deze op de achtergrond gelijk met  het door u in gebruik zijnde programma blijft meedraaien of  wanneer deze software meedraait direct bij het opstarten van Windows. Handig  om te weten: sluit altijd een programma af dat u niet gebruikt. Zo voorkomt u meedraaien van dat programma  op de achtergrond en onnodige vertraging. Maar desondanks heeft  uw computer regelmatig onderhoud nodig. U moet uw pc geregeld opschonen en controleren op systeem-fouten, net als een APK  keuring voor uw auto. Doet u dat niet of te weinig, dan wordt uw computer alsmaar trager. Ergenis en frustatie kunnen u zelfs doen besluiten tot de aanschaf van een nieuwe  pc, terwijl dat helemaal niet nodig is!!

Factoren die Windows traag maken.

Hieronder vindt u  informatie over de 5 belangrijkste factoren die uw computer trager kunnen maken en tips  voor onderhoud om uw pc op te schonen en weer sneller te maken.

1. Windows traag door:  te veel software installaties op uw computer.

Zoals al eerder aangegeven, kan niet alleen te veel software die actief meedraait op de computer Windows vertragen. Ook teveel ongebruikte software kan dat veroorzaken. We hebben de gewoonte om meer software te installeren dan we nodig hebben. Software die we bijna nooit of zelfs helemaal niet gebruiken. Het is beter om deze software te verwijderen, niet alleen omdat deze onnodig beslag legt op uw opslagruimte, maar ook omdat deze, als hierboven beschreven, op de achtergrond blijft meedraaien met het programma dat u op dat moment gebruikt. Gevolg: een trage computer met nodeloze vertraging. Verwijder dus programma’s die u niet gebruikt. Ook programma’s die u ooit als proef hebt uitgeprobeerd, deze werken niet meer en staan toch nog steeds op uw harddisk!

Hoe verwijdert u overbodige software?
Software verwijdert u via start > configuratiescherm > software > programma’s wijzigen/verwijderen.
Selecteer de software die u wilt verwijderen en klik op de verwijder knop ernaast. Herstart daarna uw computer. Niet vergeten!  Herstarten is nodig om het programma definitief te verwijderen.

2. Windows traag door:  systeemfouten in het Windows register.

Het Windows register is het hart van uw pc. Systeemfouten in het Windows register kunnen uw computer behoorlijk vertragen. Fouten in het register onststaan door het voortdurend installeren en verwijderen van software. Bovendien, wanneer u software verwijdert, blijven vaak zwevende restbestanden achter in dit register. Op den duur vervuilt uw Windows besturingsysteem en functioneert het  niet meer optimaal door deze zogenaamde ‘software rot’. Na het opruimen van het Windows register zal uw computer stabieler en sneller lopen. Vertragingen en problemen zijn verleden tijd omdat uw Windows besturingsysteem weer  foutloos draait. Voor informatie over een door ons aanbevolen programma dat uw pc register weer uitstekend op orde brengt is de PC Health Advisor. Klik hier voor meer informatie over registry cleaners.

3. Windows traag door: het geheugen van uw pc & teveel software

Weet u hoeveel ruimte uw pc als geheugen heeft? Wanneer het geheugen van uw pc beneden de 512MB  opslagruimte heeft,  moet u selectiever zijn in de keuze van software die u daadwerkelijk gebruikt. Let daarbij ook op de opslagruimte die door u gewenste programma’s nodig hebben, en of uw computer wel over die ruimte beschikt.Hoe meer softwareprogramma’s u installeert, des te meer geheugen u gebruikt. En, als al eerder vermeld. wanneer dergelijke programma’s meedraaien tijdens het gebruik van slechts een programma, wordt uw computer erg traag. Software die bijvoorbeeld veel geheugencapaciteit in beslag neemt: ingewikkelde anti-virus programma’s, bepaalde typen scanners en pc beveiligingssoftware. Dit kan ook weer samenhangen met Windows processen die gerelateerd zijn aan anti-malware zoals SVCHOST.exe, CSRSS.exeMRT.EXE en MSMPENG.EXE.

We bevelen u aan om niet teveel zware beveiligingssoftware tegelijk te installeren en mee te laten draaien met andere in gebruik zijnde programma’s. Dit zal de prestaties van uw pc aanzienlijk aantasten. Maak geen gebruik van een gratis virusscanner. Neem een goed beveiliging softwarepakket dat niet zoveel  pc systeembronnen belast, zoals bijvoorbeeld de SpyHunter. Dit programma bevat alle elementen die u nodig heeft om uw computer zo goed mogelijk te beschermen tegen de bedreigingen via het internet.

4. Windows traag door: de harde schijf niet of niet tijdig op te ruimen.

Windows opschonen: het is aanbevolen om overbodige bestanden op te ruimen, zoals bestanden in temporaire (tijdelijke) mappen, in de prullenbak ,etc.. Hoe voller de harde schijf hoe langzamer de computer. Gemakkelijke tips om uw harde schijf op te ruimen kunt u vinden in de post: “Windows versnellen“.

5. Windows traag door: malware infecties.

Malware infecties in de vorm van ransomware, virussen, spyware en trojans zullen Windows niet alleen aanzienlijk vertragen.  Wat veel gevaarlijker is, ze kunnen ook persoonlijke gegevens van u inzien, ongemerkt de macht over uw computer overnemen en uiteindelijk uw computer volledig vernielen. Personen die deze maleware op uw computer plaatsen (hackers), hebben doorgaans kwade bedoelingen, zoals bijvoorbeeld een aanval met duidzenden gehacte computers tegelijk op een bank. Uw computer maakt daar deel van uit, terwijl u dat niet eens weet… Wanneer een dergelijk virus actief is, nemen de prestaties van uw computer af, zijn uw prive gegevens bij derden bekend en bent u niet meer zelf  baas over uw computer.

Daarom is een investering in een van de beste antivirus programma’s zeer belangrijk. Gebruik maken van een standaard Windows virusscanner volstaat niet. Doe geregeld checks op malware met een goede malware scanner. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om besmet te raken met malware.

Malware infecties maken Windows traag en de pc opschonen van malware is een moeilijk en tijdrovend karwei. Heeft u nog geen anti-malware software?  Dan bevelen wij u sterk Spyhunter aan van Enigma. Het is een totaalpakket dat uw computer volledig beschermt. Engima Software is een uitstekende Engelse software ontwikkelaar die het keurmerk Microsoft Gold Certified voert.
Wilt u meer gedetailleerde informatie over dit aanbevolen programma, lees dan de post: SpyHunter Review.

Maak ook gebruik van een goede vulnerability scanner. U loopt vooral risico wanneer u niet de laatste up-dates (patches) voor vulnerabilities in uw software installaties installeert. Wilt u weten wat de actuele status van uw software is, deze up to date houden en daardoor malware infecties voorkomen?

Tip:  Download Secunia’s gratis software inspector.

Links gerelateerd aan Windows traag
Een Windows traag versnellen Windows sneller maken tips
Trage Windows verbeteren Computer traag factoren
Windows XP traag

[footer]

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment