MACHANIC

DE UNIBLUE MACHANIC REVIEW!

Meer en meer software bedrijven richten zich op de ontwikkeling van specifieke mac utilities zoals de Uniblue nu weer bewijst met de lancering van de Machanic.

machanicUniblue is een bekende utility software ontwikkelaar en heeft vele programma’s op de markt gebracht die Windows computers kunnen opschonen en optimaliseren. Een bekend programma is de SpeedUpMyPC voor het sneller maken van Windows systeem prestaties. Een traag Windows systeem kan gemakkelijk weer worden versneld dankzij dit programma. Je zou kunnen zeggen dat de Machanic de nieuwe variant is voor het sneller maken van mac systemen. De vraag is of Uniblue gelukt is met het ontwikkelen van een volwaardig programma voor het optimaliseren van een trage mac. Dit kunnen we het beste doen door deze mac cleaner te vergelijken met een klassieker op dit gebied: de CleanMyMac2 van MacPaw. De CleanMyMac is een uitstekend voorbeeld van een goede mac cleaner. Ik heb voor het gemak de vergelijking in een schematisch overzicht gezet:

The battle: Machanic versus CleanMyMac

Uniblue Machanic ReviewEven ter inleiding, ik heb de Mackeeper niet meegenomen in deze vergelijking aangezien deze mac software niet meer als een typische mac cleaner kan worden beschouwd. De Mackeeper is een complete alles-in-één oplossing voor mac onderhoud en beveiliging. De Machanic is dit niet. Een klassieke mac cleaner ruimt alleen puin op van de harde schijf en zorgt er voor dat alle onnodige rest bestanden worden verwijderd. Dit kan specifiek worden uitgewerkt zoals je in het schema hieronder kunt zien:

FEATURES MACHANIC     versus    CLEANMYMAC 2
1. ANTIVIRUS NO NO
1.1. CERTIFIED NO NO
1.2. TOP 10 NO NO
1.3. ANTI-THEFT NO NO
1.4. SAFE BROWSING NO NO
1.5. PRIVACY PROTECTION NO NO
2. CLEANER YES YES
2.1. Binaries Cutter YES YES
2.2. Cache Cleaner YES YES
2.3. Logs cleaner YES YES
2.4 Languages Cutter  ? YES
3. DISK CLEANER NO YES
3.1. Duplicate Files YES YES
3.2. Files Finder NO YES
3.3. Uninstaller YES YES
3.4. Large Files NO YES
4. FILE RECOVERY NO NO
5. FILE SHREDDER NO YES
6. DATA ENCRYPTION NO NO
7. DATA BACK UP NO NO
8. TECHNICAL SUPPORT YES YES
8.1. EMAIL YES YES
8.2. LIVE ASSISTANCE NO NO
9. QUALITY MARKS N0 YES
10. PRICE 30 USD 30 USD

Dit overzicht geeft duidelijk aan dat de Uniblue Machanic en de CleanMyMac2 qua functionaliteit niet veel van elkaar verschillen. Het grootste verschil is dat de Machanic een FileShredder en iPhoto cleaner mist. Het meest wezenlijke verschil is dat de Machanic nog geen strepen heeft verdiend met de Machanic. Er zijn nog maar weinig gebruikers en internationale reviews beschikbaar over deze mac cleaner.

Conclusie over de Machanic

machanic mac cleanerDe Machanic van Uniblue heeft alle vooruitzettingen om uit te groeien tot een volwaardige mac cleaner. Op dit moment is de prijs nog niet te rechtvaardigen, zeker als men voor ongeveer de zelfde bedrag een meer vertrouwd product kan kopen, de CleanMyMac 2. Persoonlijk zou ik geen geld uitgeven aan een mac cleaner, maar investeren in een alles-in-één software programma voor mac onderhoud en beveiliging. Dit is de Mackeeper. Deze bevat alle bovengenoemde features en beschikt over een uitstekende mac virusscanner. Ik zelf zou de Machanic links laten liggen en de Mackeeper testen.

Voor meer informatie: Mackeeper Review.

 

Source:

 

 

Meet the Author

Admin

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: