Computer besmet met een virus of malware? (oplossingen)

Heel veel mensen maken nog geen gebruik van een (betrouwbare) virusscanner. Ze gaan pas over tot de aanschaf  als hun pc al besmet is met een virus, spyware of een ander type malware.
Meestal laat, maar hopelijk nog niet te laat.
Als uw computer steeds trager wordt en zich vreemd gedraagt duiken vanzelf onderstaande vragen op.

Is mijn computer met een virus besmet?

Er zijn verschillende symptomen die er op kunnen wijzen dat uw computer besmet is met een virus.
Een traag internet, een trage computer, tijdens het surfen doet uw webbrowser raar.
Uw internetbrowser kan hele rare dingen gaan doen. Dit doet zich voor als uw pc besmet is met Spyware.  Wat doet Spyware zoal??
Spyware leidt u bijvoorbeeld naar pagina’ s waar u niet heen wilt. U typt bijvoorbeeld in de adresbalk van Internet explorer: www.pc-sneller-maken.nl en vervolgens komt u uit bij een casino! Ook kunnen er steeds popups verschijnen met inhoud waar u niet om gevraagd heeft. Of  uw pc besmet is met een virus of  met malware  kan alleen met  antivirus software  zoals de Spyware Doctor vastgesteld worden.

Hoe verwijder ik een virus van mijn pc?

Het verwijderen van een virus is geen eenvoudige opgave.  Soms  kan zelfs antivirus software u niet meer helpen!
Een virus kan zich nestelen in de besturingsbestanden van Windows, of zich planten in het Windows register. Een goede virusscanner kan uitkomst bieden!
Let wel op de kwaliteit van zo’ n scanner. Er bestaat ook inferieure antivirus software, die niet alleen virussen verwijdert, maar ook een aantal basisfuncties van Windows. Na het opschonen blijkt opeens het internet niet meer te werken… Een goede virusscanner stelt niet alleen de besmetting vast, maar ook de ernst van de besmetting en met welke soorten virussen.
Een virus of spyware scan wordt door aanbieders meestal gratis aangeboden en uitgevoerd. Voor het verwijderen van vastgestelde virussen en spyware dient u vervolgens het programma te downloaden. Tegen betaling. Bij iedere goede scanner is dat het geval. Advies: investeer in een goede en gerenommeerde scanner.
Daarom: voorkomen is beter dan genezen!

Let op ! Het komt soms ook wel eens voor dat een virus u niet de mogelijkheid geeft om een anti-virusscanner te installeren! Dan is uw pc te ernstig besmet geraakt.
Daarom nog een aanvullend advies: download en installeer een anti-virus programma voordat u met uw werkzaamheden op uw nieuwe computer start!
Kies een goede virusscanner. Download een virus en spyware scan  en installeer vervolgens het programma.

 

[footer]

Meet the Author

Admin
0 comments… add one

Leave a Comment